Centrul de vaccinare din Pavilionul Expoziţional Constanţa devine funcţional. Aici, vor putea fi imunizate peste 500 de persoane pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin Moderna / FOTO EPA - EFE

Cel mai mare centru de vaccinare din judeţul Constanţa devine funcţional începând cu data de 8 februarie. Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A va prelua, astfel, fluxurile de la Spitalul Militar Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT) Constanţa.

Persoanele care au deja programări la unitatea modulară de pe Stadionul „Portul” vor fi notificate prin SMS despre schimbarea adresei de vaccinare. Important de menţionat este faptul că beneficiarii nu îşi vor pierde programările.

În primă fază, vor fi asigurate 8 fluxuri de vaccinare, însemnând o capacitate de imunizare de 576 de persoane pe zi. Până la sfârşitul săptămânii viitoare, vor fi operaţionalizate alte 6 noi fluxuri. De altfel, Pavilionul Expoziţional poate ajunge până la o capacitate de 40 de fluxuri. 

Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A a fost amenajat de Primăria Municipiului Constanţa, în grija căreia va intra şi asigurarea resursei umane necesare, dar şi gestionarea logistică pentru o funcţionare fluidă a procesului de vaccinare.

Ultima situaţie actualizată arată că un număr total de 32.340 de doze au fost administrate în judeţul Constanţa - 31.960 cu vaccinul dezvoltat de Pfizer BioNTech şi 380 cu vaccinul dezvoltat de Moderna. De altfel, numărul total al persoanelor vaccinate în judeţul Constanţa este de 26.709.

Pe aceeaşi temă: 

Avertismentul medicilor veterinari despre un „antidot Covid-19“: „Ivermectina are efecte cancerigene“ 

Cum au rămas farmaciile veterinare fără Ivermectină. „Nu-l mai găsiţi în România, au golit toate depozitele“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite