Delfinii aduşi din Ucraina au făcut spectacol la Constanţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol FOTO Delfinariul Constanţa
Spectacol FOTO Delfinariul Constanţa

Începând de duminică, 19 iunie, la Delfinariul din Constanţa vor avea antrenamente comune ale delfinilor aduşi din Ucraina şi Ni Ni şi Chen Chen, anunţă Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Show-ul a fost deschis de doi dintre cei trei lei de mare aduşi din Ucraina. Aceştia s-au jucat cu mingea, au făcut diverse tumbe, încântându-i astfel pe cei prezenţi. A urmat apoi spectacolul delfinilor. Publicul a remarcat elemente mai spectaculoase realizate de delfinii din Ucraina. 

“Este o premieră. L-am numit antrenament cu public, mai sunt sincronizări de făcut, mai e de adaptat puţin, însă, am căutat să vedem cum arată o demonstraţie combinând cele două exerciţii, ale noastre şi ale lor. Sunt şcoli diferite de antrenament. Au experienţă foarte mare, dar nici noi nu ne lăsăm mai prejos. După cum aţi văzut, Maya, Kiki, Marucya, Veterok, Chan-Chan şi Nini formează un corp comun, sunt şi antrenorii prieteni. Încep din ce în ce mai mult să se armonizeze”, a spus Iulian Călin, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

„Aşa arată un show într-un delfinariu privat în care antrenorii iau 2.000 de euro pe lună sau chiar mai mult, în care sunt selectaţi ca acrobaţi. Sunt foarte buni, oricum ucrainenii sunt recunoscuţi la nivel mondial, ca şi americanii, întrucât au preluat în mare măsură activitatea militară cu delfinii care se desfăşura prin anii ’60 la Sevastopol. Când au înfiinţat delfinariul în Ucraina, sub Uniunea Sovietică fiind, au luat oameni de acolo. Aşa au dezvoltat această activitate. Au 85 de delfini acum, dar au avut şi 100“, a spus Adrian Bâlbă, fostul director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. 

Antrenamente comune de armonizare cu cei şase delfini vor avea loc şi pe parcursul zilelor de luni şi marţi, în acelaşi interval orar, la care publicul este invitat. În pauze, copiii îi pot cunoaşte şi pe cei trei lei de mare, Zoysa, Loredana şi Alex.

Patru delfini (Veterok, Marucya, Maya şi Kiki) şi trei lei de mare (Mary, Zosya şi Alex) de la Delfinariul din Harkov (Ucraina) au fost aduşi la Delfinariul din Constanţa în luna mai. 

Solicitarea ucrainenilor a fost făcută încă de la începerea războiului, dar partea română a trebuit să primească toate avizele pentru ca mamiferele marine să poată ajunge la Constanţa. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Patru delfini şi trei lei de mare de la un delfinariu din Ucraina vor ajunge la Constanţa VIDEO

Noaptea Muzeelor. Ce puteţi vizita la Constanţa: spectacole cu delfini sau concerte de muzică clasică

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite