Arhiepiscopul Tomisului spune că nu e supărat pe anchetatori: „Pe Satana sunt supărat”

0
Publicat:

Arhiepiscopul Tomisului neagă că ar fi supărat pe cei îl cercetează pentru cumpărare de influenţă. „Nici nu au ce să ancheteze, sunt vorbe goale”, spune Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, potrivit Digi24.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. FOTO Călin Gavrilaș
Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. FOTO Călin Gavrilaș

Arhiepiscopul, care a oficiat vineri Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, urmată de slujba de Sfinţire a Apei, a fost întrebat vineri, de jurnalişti, dacă este supărat pe cineva.

„Cum să fiu supărat? Imposibil. Nu pot să mă supăr. Pe Satana sunt supărat, doar pe Satana sunt supărat şi trebuie să fim toţi, că el mereu ne minte, ne încurcă. Pe diavol trebuie să fim supăraţi”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Teodosie este urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență, dar nu pare afectat.

„Ce treabă am eu cu ei?

La întrebarea explicită dacă este supărat pe cei care îl anchetează, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a răspuns:

Ce treabă am eu cu ei? Nici nu au ce să ancheteze. Sunt vorbe goale”.

Amintim că arhiepiscopul Tomisului a respins anterior acuzațiile procurorilor DNA.

„Se fac niște verificări. Nu există probe, nu e nicio urmărire. Eu nu știu de așa ceva. Nu umblu cu supoziții, nu mă interesează ce este. Eu sper că nu este nicio problemă”, a spus ÎPS Teodosie, la Antena 3 CNN.

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, este acuzat de cumpǎrare de influență, iar consilierul său pe probleme economice de complicitate la această infracțiune.

În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte”, transmiteau procurorii.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite