IPS Teodosie, mesaj anti avort în Pastorala de Crăciun: „Încetați practica barbară a vărsării sângelui nevinovat!”

0
Publicat:

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a adresat un apel către asistente și medici, îndemnându-i să refuze să mai facă întreruperi de sarcină. Arhiereul a afirmat și că uciderea pruncilor a devenit „produs social”.

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului sursa Arhiva Adevarul
IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului sursa Arhiva Adevarul

Pastorala de Crăciun a fost publicată pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. În  mesaj  înaltul ierarh vorbește despre familie, ca despre uniunea dintre un bărbat și o femeie.

„Praznicul Nașterii Domnului este pe drept considerat ziua familiei creștine, se cuvine să aducem vorba și despre această profundă, însă mult lovită, strălucire a sa. Unitatea de rugăciune și ajutor cu ceilalți frați de credință începe din familie. Când vorbim de familie ne referim la rădăcina unei vieți creștine, nu păgâne. Familia cuprinde în sine Biserica și neamul în măsura în care se arată capabilă de sacrificiu pentru nașterea și educarea unei noi generații, îmbogățite în Dumnezeu”, se arătă în mesaj.

„În desfășurarea istoriei vom rezista doar atât timp cât vom ține poruncile Sfintei Cununii, dintre care prima este iubirea născătoare de prunci. Sfântul Ioan Gură de Aur subliniază acest lucru: "Unde sunt bărbat și femeie și copii întru unire de cuget și dragoste, legați cu legăturile faptei bune acolo este și Hristos în mijlocul lor - că El nu acoperișuri de aur caută, nici stâlpi strălucitori, nici marmură arătoasă, ci frumusețea sufletului și podoabă cugetului și masă plină de dreptate, încărcată de roadele milosteniei".În copil sălășluiește Hristos", este mesajul din Pastorala de Crăciun.

„Uciderea de prunci a devenit produs social"

„Viața și propășirea ei prin urmași este echivalată cu o amenințare la adresa așa-zisei "dezvoltări" sau "emancipări". Tinerii sunt mai întâi rupți de rude, apoi de Biserică, pentru ca să ajungă îndoctrinați în cultul consumului de orice fel și al plăcerilor de moment. Sunt descurajați de a mai continuă actul genezic prin Căsătorie, așa cum l-au primit de la strămoși, din cauza mediului nociv în care se zbate societatea fără de Dumnezeu. Uciderea de prunci a devenit un produs social, oferit și consumat, în văzul și cu complicitatea tuturor, de cei care se consideră "păzitori ai vieții": medici, tați și mame", scrie ÎPS Teodosie.

Ierarhul critică societatea noastră în care familiile cu mai mulți copii sunt considerate vulnerabile, motiv pentru care li se refuză orice ajutor. Adeseori cei cu mulți copii sunt batjocoriți, jigniți, desconsiderați.

„Asigurarea cu cinste a traiului zilnic și a necesarului pentru educația pruncilor în aceste familii este o mucenicie nevăzută pe care nu o mai respectă nimeni în afară de Hristos. Copiilor din familii numeroase li se refuză adeseori dreptul de a fi tratați egal cu colegii lor. Iată unde un observator obiectiv ar putea identifica adevărata scădere a societății contemporane! Iată unde se află discriminarea reală! Iată unde duce orice fel de compromis cu lumea întunericului! ", este mesajul ierarhului.

Finalul mesajului este un îndemn către preoți, monahi, medici și asistente.

Creștinii căsătoriți să cinstească sfințenia casei lor, primită de la Domnul, prin cultivarea virtuților morale și prin naștere de prunci, luând aminte la cuvintele exprimate de Sfântul Iustin Martirul și Filosoful în Apologia I, scrisă în jurul anului 150: Noi nu expunem, adică nu abandonăm copiii... ca nu cumva vreunul dintre aceștia, nefiind luat să fie crescut de cineva, să moară și, în felul acesta să fim ucigași... Principial, nu ne căsătorim decât pentru a naște copii... Credincioșii medici și asistenți să stăruie cu curaj în rândul colegilor pentru încetarea practicii barbare a vărsării "pe treizeci de arginți" a sângelui nevinovat", se arătă în mesajul arhiepiscopului Tomisului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite