Uimitoarele citrice. 10 motive să bei apă plată cu lămâie dimineaţa : sucul-medicament care purifică sângele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa cu lămâie, un adevărat medicament Foto.Shutterstock
Apa cu lămâie, un adevărat medicament Foto.Shutterstock

Lămâia este un fruct cu virtuţi surprinzătoare care poate distruge celulele canceroase. Reprezintă o sursă preţioasă de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic şi betacaroten, iar putrea flavonoidelor din citrice este uimitoare.

Medicii spun că pentru detoxifierea organismului, este recomandat să consumaţi dimineaţa un pahar cu apă caldă în care adăugaţi sucul de la o lămâie, aceasta ajutând la intensificarea activităţii tubului digestiv şi a arderilor celulare.

“Puterea flavonoidelor din citrice este uimitoare. Ele sunt antioxidante şi antimutagenice. Aceasta reprezintă proprietatea de prevenire a apariţiei mutaţiilor la nivel celular şi, implicit, de prevenire a apariţiei cancerului sau a altor afecţiuni cronice. Acest lucru uimitor se datorează puterii miraculoase a flavonoidelor de absorbţie a razelor ultraviolete, de protecţie a ADN-ului şi de capacitatea de a interacţiona cu carcinogenii”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.    
image

"Dacă înainte de micul dejun începeţi ziua cu un pahar mare de apă plată cu lămâie te simţi revigorat şi cureţi organismul de toxine. Mai întâi, trebuie să mai ţii cont ca apa folosită să fie călduţă. Nu rece şi nici fierbinte, pentru că altfel nu îţi va mai stimula procesul de digestie. Se stoarce lămâia, fără a se adăugă însă miere sau zahăr în limonadă", spun specialiştii. Lămâile sunt pline de vitamina C, fier, calciu, magneziu, potasiu, enzime, antioxidanţi şi fibre.

calarasi lamaie

Cum acţionează în organism:

Îmbunătăţeşte digestia. Sucul de lămâie elimină toxinele din tractul digestiv, astfel că te ajută şi să slăbeşti. Detoxifică rinichii, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, reduce stările de greaţă, indigestiile, arsurile la stomac şi combate senzaţia de balonare.
Stimulează sistemul imunitar. Datorită vitaminei C, lămâia te protejează de răceală şi gripă. Este bine de ştiut că lamâile ajută şi la absorbiţia fierului din alimentele pe care le consumi.
Te hidratează. Este foarte important ca organismul tău să fie hidratat, mai ales în zilele caniculare.
Menţine sănătatea pielii. Sursă de antioxidanţi, lămâile care protejează corpul de efectele radicalilor liberi, care sunt responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii. Vitamina C menţine elasticitatea pielii şi previne formarea ridurilor.
Detoxifică organismul. Sucul de lamâie previne deteriorarea celulelor, ţesuturilor şi organelor. Este un diuretic natural, menţine tractul urinar sănătos şi descurajează dezvoltarea bacteriilor prin schimbarea PH-ului. Ajută şi la purificarea sângelui.

 Îmbunătăţeşte memoria. Nivelurile ridicate de potasiu şi magneziu au efecte benefice asupra creierului şi sistemului nervos. Apa cu lămâie luptă împotriva stresului şi depresiei şi oferă o stare de bine. Băutura te ajută să te concentrezi mai uşor.
Are proprietati anti-cancer. Antioxidanţii previn mai multe tipuri de cancer. Ei neutralizează acizii, împiedicând astfel formarea celulelor canceroase.
Poate înlocui cafeaua. Pentru că este o băutură energizantă, sucul de lămâie poate înlocui în orice dimineaţă ceaşca de cafea.
Reduce inflamaţia. Lămâile au capacitatea de a elimina acidul uric, unul dintre cauzele majore ale inflamaţiilor.
Alcalinizează corpul. Deşi au un PH acid, odată pătrunse în organism, lămâile au un efect puternic alcalinizant. Printre alimentele alcaline se numară salata verde, broccoli, spanac, fasole verde, mazare, pepene roşu, ulei de rapiţă, avocado, etc.

Vă recomandăm şi:

lamaie

FOTO Ce minuni face banalul bicarbonat. Cel mai ieftin remediu pentru balonare poate fi şi un deodorant invincibil

Condimentul cu puteri miraculoase. Cimbrul, planta care învinge astmul, tusea şi chiar melancolia

„Frunza dragostei“ din grădină. Puterile magice ale leuşteanului, planta care alungă duhurile rele şi aduce iubirea

De ce are ştevia reputaţia de vindecător al celor mai grave boli - tratează anemia, obezitatea, rănile gingivale, scade glicemia, creşte imunitatea

Remedii-minune care pun bila şi ficatul pe “picioare” după festinul de Paşte. Cum ne scapă menta şi busuiocul de toxine

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite