Ce este tuslamaua şi cum se prepară. Reţeta preparatului delicios, cât se fierbe burta de vacă şi ce ingrediente se adaugă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tuslamaua, un preparat delicios FOTO Adevărul
Tuslamaua, un preparat delicios FOTO Adevărul

Regretatul gastronom le învaţă pe gospodine şi paşii gătirii, dar şi ce ingrediente să adauge pentru a obţine mâncarea perfectă.

Regretatul gastronom le învaţă pe gospodine şi paşii gătirii, dar şi ce ingrediente să adauge pentru a obţine mâncarea perfectă.

Ingrediente:

1 kg burtă de vacă

 3 kg picioare vacă 

 1 căpăţână usturoi 

 1 lingură oţet 

 2 cepe, 1 morcov, 1 păstârnac, sare 

 1 borcan mic iaurt (sau 100 ml lapte prins) 

Mod de preparare:

Se curăţă burta, se taie zbârciturile, se spală în mai multe ape cu oţet. Se pune totul la fiert în 3 litri apă, timp de câteva ore până carnea cade de pe oase. Se scoate carnea; zeama se lasă să scadă cremă până la 100-200 ml.  Se taie peştişori burta şi tot ce-a căzut de pe oase, se pun într-un castron preîncălzit. Se freacă usturoiul tocat pastă cu sare, iaurt şi oţet şi cu ce-a mai rămas din zeamă, se toarnă peste burtă, foarte fierbinte.

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite