Cum arată parcul amenajat cu cinci milioane de euro pe un teren viran de la marginea Buzăului VIDEO

0
Publicat:

Un parc amenajat la periferia Buzăului, între fostul ștrand Tineretului și digul râului Buzău, a fost inaugurat, miercuri dimineață. Amenajarea care ocupă peste șapte hectare a fost realizată cu fonduri europene, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro.

Noua amenajare dedicată în special copiilor a fost recepționată de o comisie formată din specialiști din Primărie. Începând de miercuri, buzoienii au acces liber pe aleile și la numeroasele locuri de joacă, deosebite față de  cele existente în oraș.

Un procent important din suprafața parcului a fost destinată construcțiilor și mobilierului special gândit pentru joaca celor mici. Noul parc va intra în administrarea societății Urbis Serv SRL, care are sarcina de a întreține acest obiectiv.

Noul parc se întinde pe 7,4 hectare de teren aflat în prelungirea Parcului Tineretului, pe lângă viitoarea centură de est. În perimetrul aflat aproape de un fost depozit de deșeuri rezultate din construcții, plin de ciulini și tufișuri, au apărut alei pietonale, gazon, flori și locuri de joacă.

image

Amenajarea parcului s-a făcut cu fonduri europene, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro. La realizarea investiției, municipalitatea buzoiană a contribuit cu două procente.

Noul parc de agrement prezintă două circulaţii majore: o traversare longitudinală dinspre vest către est, o alee pietonală cu două benzi şi spaţiu verde pe mijloc şi o traversare sud-nord, cu posibilitatea amenajării unui amfiteatru unde se pot realiza spectacole, în zona canalului colector existent.

Potrivit proiectului inițial, spațiul verde dintre fostul ștrand Tineretului și digul râului Buzău va face parte dintr-un sistem integrat de perdele de protecţie naturală, cu vegetaţie înaltă la nivelul zonei de nord a municipiului Buzău, având astfel un rol de protecţie împotriva crivăţului.

Edilii au fost prezenți la inaugurare. SURSA I. Bunilă
Edilii au fost prezenți la inaugurare. SURSA I. Bunilă

Lângă acest parc ar trebui să fie amenajat, conform promisiunilor edililor din Buzău, un centrul de agrement care se va întinde pe o suprafață de circa 30.000 de metri pătrați, iar costurile totale sunt estimate la aproximativ 171 de milioane de lei, cu TVA, finanțare care va fi suportată parțial din bugetul local.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite