Vasile Bănescu, reacție în cazul elevului care a înjunghiat o profesoară: „Progresismul poate conduce la crimă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a reacționat după incidentul șocant din București, unde un elev a înjunghiat o profesoară în tiompul orei. Într-o postare pe Facebook, Vasile Bănescu vorbește despre „consecințele nefaste ale progresismului”.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române FOTO Adevărul
Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române FOTO Adevărul

Profesoara a fost atacată de un elev „căruia nu i-a venit să creadă că aceasta are tupeul să dea clasei un test neanunțat, neprofețit de nimeni. Când totuși s-a dezmeticit din neîncrederea inițial paralizantă, elevul a luat simultan cuțitul și promptă atitudine. Lucrurile ajunseseră mult prea departe și deveniseră intolerabile pentru cineva cu atâtea drepturi și nicio responsabilitate”, a scris Vasile Bănescu.

De asemenea, Bănescu este de părere că „progresismul ideologic care nu are nicio legătură cu progresul real în vreun domeniu, progresismul anticreștin care aruncă în aer valorile fondatoare ale paradigmei educației fertile intelectual și moral, progresism care mângâie pe creștet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală și care promovează intens dizolvarea autorității de orice tip, progresism atât de larg și adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea «Învățământului» recent, poate conduce inclusiv la crimă.

Nu și la pedeapsă. Ulterior, crima sau tentativa ei eșuată va fi totdeauna scuzate de nuanțele nesfârșite ale unui context mereu favorabil agresorului”, adaugă Bănescu, care întreabă: „Imperativul amoral al progresismului?”, este de părere Vasile Bănescu

În finalul mesajului, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune: „Să fim toleranți, să fim incluzivi! Cu tot și cu toate, oricât de toxic s-ar dovedi acest lucru pentru organismul societății, pentru fiecare în parte. Nu contează. Planetei să-i fie bine!”. â

Detalii halucinante din anchetă

Detalii halucinante ies la iveală din ancheta privind rănirea unei profesoare cu un cuțit de către un elev, în București. Înainte de ora de Japoneză, mai mulți adolescenți au discutat pe un grup de WhatsApp dacă să chiulească sau nu. Elevul care a atacat-o a scris: „Ar merita să o omor?” 

Conform aktual24.ro, tinerii de la Colegiul Național „Ion Creangă” au luat în calcul dacă să intre sau nu la oră, iar în discuții profesoara respectivă era numită „amărâta aia”. La un moment dat, băiatul care a atacat-o a scris pe grup: "Ar merita să o omor?".

Elevul de 16 ani care a înjunghiat-o pe femeie le-a spus politiștilor că așa a simțit că trebuie să facă, susțin surse judiciare. Nimeni nu își explică gestul șocant, mai ales că adolescentul este descris ca un elev cuminte, care citea în pauze. De asemenea, elevul nu ar fi fost drogat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite