Viceprimarul Brașovului va avea biroul în cimitir, pedepsit de primarul Allen Coliban. „Nu mă sperie acest lucru!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul USR al Brașovului, Allen Coliban, a decis să mute biroul viceprimarului liberal Sebastian Rusu în Cimitirul Municipal al orașului. Cei doi au o coabitare dificilă, iar viceprimarul a spus că nu contează unde are biroul.

Război între primarul Coliban și viceprimarul Rusu FOTO Ioan Buciumar
Război între primarul Coliban și viceprimarul Rusu FOTO Ioan Buciumar

Cadouri otrăvite făcute de primarul Allen Coliban viceprimarului Sebastian Rusu. De ziua de nume (pentru că îl cheamă și Mihai), Sebastian Mihai Rusu, viceprimarul liberal al Brașovului, a primit un e-mail din partea edilului șef, Allen Coliban (USR). El era anunțat că biroul său va fi mutat în altă parte și își va petrece ziua de naștere (10 noiembrie) în cimitir.

Viceprimarul liberal al Brașovului, Sebastian Rusu, a primit astfel prin poșta electronică o înștiințare potrivit căreia, începând de vineri, 10 noiembrie 2023, biroul său nu va mai fi în sediul Primăriei Brașov, ci la Cimitirul Municipal, aflat în cartierul Bartolomeu de la periferia orașului. Potrivit lui Rusu, înștiințarea a venit de pe adresa primarului Allen Coliban.

Viceprimarul spune că locul din care lucrează pentru brașoveni nu este atât de important și că își va putea face treaba, indiferent unde ar avea biroul.

Eu aștept un act oficial, după care voi vedea ce am de făcut, dar nu mă deranjează acest lucru, nu mă sperie, nu am nicio problemă. Nu cred că este atât de important unde avem biroul, contează modul în care este făcut și dacă prin asta se vrea a fi o umilire sau o jignire la adresa mea, a familiei mele și așa mai departe”, a precizat Sebastian Rusu.

Așteaptă decizia ca să vadă ce va face

Viceprimarul liberal Sebastian Rusu spune că așteaptă o decizie de primar pentru a ști ce va face în continuare.

Cert este că, de ceva mai bine de o lună, Sebastian Rusu are ca singură atribuțiune gestionarea Cimitirului Municipal, după ce primarul Allen Coliban i-a retras toate celelalte atribuțiuni și l-a făcut responsabil cu locurile de veci din proprietatea municipalității.

Chiar dacă Sebastian Rusu ar trebui să se prezinte la biroul de la Cimitirul Municipal încă de vineri, el are atribuții de primar în absența edilului șef, așa cum a decis Consiliul Local. Cum primarul este plecat în delegație la Barcelona, Rusu îi poate ocupa, vineri, biroul.

Conflictul dintre primarul USR și viceprimarul liberal al Brașovului a început la scurt timp după alegeri, chiar dacă în prima parte nu a fost unul evident. La Brașov sunt 12 consilieri USR, 11 liberali și 4 PSD, astfel că votul social democraților înclină balanța.

Alianță PNL-PSD în Consiliul Local Brașov

Cum PSD a format alianță cu PNL, propuneri considerate importante de Allen Coliban nu au trecut la vot. Războiul dintre tabere a luat amploare și a culminat în ședința din 31 octombrie 2023, când primarul a propus demiterea lui Sebastian Rusu. Majoritatea din consiliu a decis mutarea punctului de pe ordinea de zi la finalul ședinței, când consilierii PNL și PSD au părăsit sala și nu a mai existat cvorum.

Primarul Allen Coliban a decis să le restricționeze accesul în clădirea Primăriei aleșilor locali și i-a trimis un e-mai viceprimarului prin care l-a anunțat că biroul său nu se mai află în Primărie, ci la Cimitirul Municipal.

Allen Coliban nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de biroul viceprimarului.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite