Patru noi rute aeriene de la Brașov, de la jumătatea lui decembrie. Când se va prelungi programul

0
Publicat:

Operatorul aerian Dan Air anunță că va lansa patru noi rute de la jumătatea lui decembrie, de la Brașov spre Tel Aviv, Oslo, Dubai și Paris. Vor fi reluate cursele spre Roma și Valencia.

Patru noi rute aeriene vor fi de la Brașov, de la jumătatea lunii decembrie FOTO Ioan Buciumar
Patru noi rute aeriene vor fi de la Brașov, de la jumătatea lunii decembrie FOTO Ioan Buciumar

Operatorul aerian Dan Air a anunțat că va lansa noi rute aeriene care vor lega Brașovul de mai multe destinații din Europa și Orientul Mijlociu. Acestea ar fi urmat să devină operaționale încă de la începutul acestei luni, dar compania s-a văzut nevoită să amâne cu o lună și jumătate lansarea lor.

Astfel, în 12 decembrie 2023 este programat primul zbor Brașov – Oslo, care ar urma să lege orașul nostrum de capitala Norvegiei în fiecare zi de marți. Joi, 14 decembrie 2023, va avea loc primul zbor spre Israel, la Tel Aviv. În aceeași zi va fi și primul zbor spre Emiratele Arabe Unite, la Dubai. În 15 decembrie 2023 va avea loc primul zbor spre aeroportul francez Charles de Gaulle, la Paris.

Tot de la jumătatea lui decembrie, Dan Air spune că vor fi reluate zborurile spre Malaga, Spania și spre aeroportul Fiumicino, din Roma, Italia. Rutile operabile în acest moment, Bruxelles (Belgia), Munchen, Nuremberg și Stuttgart (Germania), Madrid, Barcelona și Valencia și Londra, vor continua zborurile.

Obiectivul ar fi atins cu ușurință

Astfel, de la jumătatea lunii decembrie, de la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav ar urma să se zboare spre 14 destinații diferite.

În cazul în care calculele companiei aeriene vor decurge conform planului, Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav va depăși 100.000 de pasageri încă din primul an de funcționare, deși a fost dat în folosință la jumătatea anului.

Aceasta l-ar situa în prima jumătate a aeroporturilor din țara noastră în anul 2023, ca număr de pasageri, chiar dacă a funcționat doar o jumătate de an și cu program redus. Toate aceste date arată că investiția este una care poate crește foarte mult și aeroportul de la Brașov să ajungă între primele din țară.

Numărul de pasageri ar putea crește semnificativ anul viitor și ca urmare a înființării Liniilor Aeriene Române (LAR), o companie a mai multor consilii județene din județe în care există aeroporturi și din care face parte și Consiliul Județean Brașov. Viitoarea societate ar urma să opereze zboruri interne, deoarece în acest moment orașele din România sunt mult mai bine legate aerian cu diverse alte orașe europene decât între ele.

În ce privește programul Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav, ROMATSA nu a anunțat prelungirea acestuia, însă conducerea Consiliului Județean Brașov a declarat că speră să fie prelungit până la finalul acestui an la 16 ore, iar până la finalul anului următor să devină non-stop.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite