De ce nu a fost arestat George Scripcaru. Motivarea Curţii de Apel Braşov: nu există probe că ar influenţa martori sau ar pune piedici anchetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul George Scripcaru este cercetat sub control judiciar.
Primarul George Scripcaru este cercetat sub control judiciar.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov şi-au motivate decizia prin care au respins propunerea de arestare a procurorilor şi au dispus măsura de control judiciar pentru primarul George Scripcaru şi ceilalţi doi inculpaţi, Mihai David şi Simona Costan.

Judecătorii au considerat că nu există probe care să arată că primarul George Scripcaru ar putea influenţa sau intimida martorii din dosar sau că ar avea vreo intenţie să ascundă probe sau să obstrucţioneze ancheta. În plus judecătorii au ţinut cont şi de faptul inculpaţii sunt la primul conflict cu legea şi sunt integraţi în societate. De asemenea nu reprezintă un pericol social şi nici nu au intenţia să se sustragă cercetării penale şi ulterior judecăţii-

„Nu există dovezi că inculpaţii ar intenţiona să zădărnicească aflarea adevărului prin posibilităţile financiare şi influenţa reală pe care inculpaţii o au asupra angajaţilor din subordine şi asupra celor din autorităţile publice locale, măsura controlului judiciar putând fi înlocuită cu o măsură mai severă în cazul în care inculpaţii vor manifesta asemenea atitudini sau vor încălca obligaţiile impuse în cadrul controlului judiciar“, aşa au motivat judecătorii de la Curtea de Apel Braşov respingerea propunerii de arestare. Procurorii au făcut însă recurs acesta urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Şi faptul că cei trei inculpaţi sunt la prima confruntare cu legea şi sunt integraţi în societate, a contat pentru judecători. În motivare judecătorii mai scriu că pe baza probelor de la dosar există suspiciunea ca primarul să-şi fi încălcat obligaţiile de serviciu.

„Există suspiciunea rezonabilă că este posibil ca inculpatul Scripcaru, reprezentant al Primăriei care era acţionar unic al CET şi acţionar al Tetkron, alături de RIAL SRL, să-şi fi încălcat atribuţiunile de serviciu şi, în înţelegere cu coinculpaţii Costan Simina şi David Mihai, în calitate de complici, în condiţiile posibilului caracter formal al şedinţelor AGA CET şi al hotărârilor CL să fii orchestrat transmiterea unor active din patrimoniul Tetkron în proprietatea Bepco SRL şi achiziţionarea, în mod nelegal, în perioada 2011-2012, de energie termică produsă de Bepco“, se mai arată în motivare.

Procurorii fac cercetări în acest dosar pentru abuz în serviciu şi dare şi luare de mită, săvârşite în perioada 2010-2012, în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare –cumpărare sau prestări servicii de către  SC CET SA Braşov sau SC TETKRON SRL, societăţi deţinute de Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiul Braşov,  cu SC BEPCO SRL Ghimbav, societate deţinută şi controlată de Costan Simina, Costan Călin Filimon (asociat grupul ICCO) şi David Mihai (fost director Hidroelectrica SA), prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăţi şi scoaterea acestora de pe piaţa energiei în favoarea BEPCO.

Citeşte şi:

INTERCEPTĂRI Valiză plină cu bani găsită în casa primarului George Scripcaru. Reţeta prin care edilul Braşovului şi acoliţii lui au distrus CET.

Banii primiţi ca mită de primarul George Scripcaru, folosiţi în campania electorală

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite