Cum ajută Biserica Neagră din Braşov refugiaţii din Ucraina fugiţi din calea invaziei ruseşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica Neagră găzduieşte refugiaţi din Ucraina FOTO Ioan Buciumar
Biserica Neagră găzduieşte refugiaţi din Ucraina FOTO Ioan Buciumar

Biserica Neagră din Braşov a pus la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina un apartament şi o garsonieră în Centrul Istoric al oraşului

Unul din cele mai cunoscute locuri din România printre ucraineni este Biserica Neagră din Braşov. Tocmai din acest motiv – pentru că un loc din altă ţară despre care ai auzit îţi oferă mai multă încredere decât cele despre care nu ştii nimic – Biserica Neagră din Braşov a decis să ofere găzduire pentru cetăţenii din Ucraina care fug din faţa invaziei ruseşti şi vin la Braşov. 

„Noi am pregătit două posibilităţi de cazare. Avem o garsonieră într-o casă, cu o suprafaţă mare, în care sunt trei paturi şi un pătuţ pentru un copil mic. Mai avem un apartament cu patru paturi şi două pătuţuri pentru copii mici. Noi ne-am sfătuit cu cei care deja au primit refugiaţi din Ucraina şi ne-au spus că nevoile refugiaţilor sunt, în primul rând, linişte şi siguranţă, pe lângă căldură, masă caldă şi odihnă. Şi acestea le pregătim şi îi aşteptăm cu braţele deschise”, a explicat Christiane Lorenz, reprezentanta Bisericii Negre.

Secolul trecut a fost unul dificil şi complicat pentru comunitatea saşilor din Braşov, astfel că aceştia înţeleg ce înseamnă pentru o comunitate să treacă prin momente grele. Şi din acest motiv, Biserica Evanghelică vine în sprijinul refugiaţilor din Ucraina. 

„Comunitatea saşilor din Braşov a întâmpinat foarte multe greutăţi în secolul XX: deportările, revenirea, expropierea şi aşa mai departe. Noi suntem şi am fost întotdeauna pregătiţi să ne ajutăm reciproc, dar ne-am gândit că trebuie să-i ajutăm şi pe alţii. De aceea s-a înfiinţat Căminul pentru Bătrâni din Blumăna sau Serviciul Diaconic, astfel că deja avem un serviciu social funcţional, care acum poate să ofere sprijin şi refugiaţilor din Ucraina”, a declarat Thomas Ziegler, şef birou Biserica Neagră.

Reprezentanţii Bisericii Negre colaborează cu autorităţile şi cu celelalte structuri implicate în primirea de refugiaţi pentru ca toţi cei care ajung la Braşov să îşi poată găsi nu numai un loc în care să poată sta, dar şi liniştea necesară până când războiul se va sfârşi. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Războiul dintre Rusia şi Ucraina face victime şi între orfani. Zeci de copii din două case de tip familial din ţara vecină au ajuns la Braşov

Cercetători români implicaţi în găsirea unui tratament pentru o boală de vedere extrem de gravă

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite