Oamenii apăsaţi de lipsurile materiale şi-au făcut un obicei din a munci în străinătate în concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o lună, unii pot câştiga şi de zece ori mai mult decât în România, aşa că îşi sacrifică lejer concediile şi pleacă, pe capete, afară. Firmele de transport persoane din Brăila au în aceste zile autocarele pline. În Europa încep vacanţele, iar românii pleacă şi ei la drum, dar nu la odihnă.

Mulţi îşi sacrifică până şi concediul de odihnă pentru a munci în această perioadă, acolo unde oamenii se respectă şi pleacă în concedii.
Spre exemplu Spania - chiar dacă oficialii de acolo încearcă să stăvilească exodul românilor - rămâne una dintre destinaţiile predilecte.

Şi cum staţiunile din Peninsula Iberică gem acum de turişti, nevoia de mână de lucru ieftină, calificată şi fără pretenţii, este suplinită din belşug de brăilenii care sunt gata să facă un ban în plus.

"Sunt în concediu până pe 10 septembrie şi plec la Malaga. Sunt bucătăreasă la un cămin de copii aici în Brăila. După ce guvernul ne-a luat banii din salarii, am rămas cu 420 de lei. Anul trecut, o colegă a plecat în Spania, acolo unde merg şi eu acum, şi s-a angajat la un restaurant. Mă roagă de trei luni să merg la ea dar abia acum am putut pleca. Vineri o să fiu acolo şi mă apuc imediat de muncă, mi s-au promis 1.000 de euro. Este mult mai bine decâţ 420 de lei", ne-a declarat Gina, de 47 de ani, bucătăreasă calificată, mamă a doi copii, unul student la medicină în Bucureşti, anul III şi unul elev în clasa a XII-a.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite