I-au ucis tatăl ca să se răzbune. Cazul românilor care au făcut moarte de om pentru o banală agresiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Doi brăileni s-au răzbunat pe tatăl unui bărbat care îi agresase, ucigâdu-l cu o ploaie de lovituri de cuţit chiar în camera în care dormea. Judecătorii i-au condamnat la pedepse relativ mici, chiar dacă au stabilit că familia victimei a suferit o trauma psihică majoră după cele întâmplate.

Tribunalul Brăila i-a condamnat în 5 iulie pe Balaban Vasilică şi Munteanu Cadîr Nicuşor, doi bărbaţi din comuna brăileană Berteştii de Jos, la 9 ani şi 4 luni, respectiv 9 ani şi 3 luni de închisoare pentru omor. Instanţa a stabilit ca cei doi să plătească şi daune materiale şi morale substanţiale familiei bărbatului pe care l-au ucis, ce totalizează peste 60.000 de euro. Decizia instanţei nu este definitivă.

Fapta care a şocat comunitatea din zonă s-a petrecut în noaptea de 20 spre 21 iulie 2021. Cei doi ucigaşi sunt veri. Balaban Vasilică locuieşte în sat, iar Munteanu Cadîr Nicuşor s-a mutat de 16 ani împreună cu familia sa (soţia şi copiii) în Italia, unde lucrează ca brutar, însă concediul de odihnă şi-l petrece în România, cu vărul său, la locuinţa bunicii lor.

În ziua fatidică, cei doi au consumat alcool în cantităţi apreciabile, iar apoi au decis să se răzbune pe un consătean după ce unul dintre ei şi-a amintit că fiul acestuia îl agresase în urmă cu câteva luni. Cei doi s-au înarmat cu două cuţite, şi-au pus tricouri pe faţă ca să nu fie recunoscuţi şi au dat buzna în locuinţa bărbatului. L-au găsit dormind pe podea în camera lui şi l-au atacat cu cuţitele.

Victima a reuşit să îi smulgă cuţitul unuia dintre ei, moment în care agresorii s-au speriat şi au fugit. „Întâlnindu-se la domiciliul bunicii lor, cei doi inculpaţi au hotărât să ardă hainele cu care fuseseră îmbrăcaţi şi să se spele de sânge”, au stabilit anchetatorii.

„O reparaţie în prejudiciul de afectaţiune”

Familia victimei a chemat ambulanţa şi Poliţia, iar medicii l-au operat pentru a-I salva viaţa. Rănile au fost însă extrem de grave, iar după 10 zile victima a murit.  

„Moartea numitului… a fost violentă. Ea s-a datorat stopului cardio-respirator sub ventilaţie mecanică prin insuficienţă organică multiplă cu stare toxico-septică, consecinţa unui politraumatism cu multiple plăgi înjunghiate penetrante şi perforante toraco-abdominale, cu interesare hepatică, splenică, gastrică, jejunală, a hemidiafragmului stâng, cu hemopneumotorax şi hemoperitoneu operate, cu splenectomie de urgenţă, precum şi multiple plăgi superficiale şi profunde la nivelul extremităţii cefalice cu interesarea osului frontal, la nivelul regiunii delto-pectorale stânga, antebraţului şi gambei stângi”, este concluzia medicilor care au efectuat necropsia.

Instanţa de judecată i-a condamnat pe cei doi la pedepse relativ mici ţinând cont de condamnările care se aplică în general în cazurile de omor şi mai ales după ce judecătorii au constatat că suferinţa pricinuită de decesul victimei nu poate fi acoperită de nicio sumă de bani.

„Este cert că persoanele vătămate au suferit o traumă psihică majoră, prin pierderea fiului, tatălui, fratelui, însă suferinţa acestora nu va fi alinată doar prin primirea unei sume de bani, însă vor reprezenta o reparaţie în prejudiciul de afectaţiune, aceasta constituind doar un substitut pentru suferinţele psihice, provocate de acţiunea inculpatului”, spun magistraţii.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Un cunoscut interlop a fost eliberat condiţionat. Cum s-a răzbunat pe rivalul care a încercat să îl ucidă

Imagini spectaculoase cu uriaşul pod de la Brăila după montarea tablierului metalic de 22.000 de tone FOTO

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite