Un cunoscut interlop a fost eliberat condiţionat. Cum s-a răzbunat pe rivalul care a încercat să îl ucidă

0
0
Stănel Corbu FOTO Facebook/arhiva personală
Stănel Corbu FOTO Facebook/arhiva personală

Judecătorii au decis ca Stănel Corbu, liderul unui clan interlop din Brăila,  să fie eliberat din închisoare după doi ani şi trei luni de la momentul condamnării pentru tentativă la omor. Interlopul s-a răzbunat pe un fost locotenent de-al său care încercase să îl omoare, trimiţându-şi un acolit să îl ucidă.

Judecătoria Brăila a decis eliberarea condiţionată a lui Stănel Corbu (fost Lăcătuş), liderul unei grupări interlope din cartierul brăilean Lacu-Dulce, condamnat la 3 ani şi 4  luni de închisoare cu executare pentru complicitate la tentativă de omor. Decizia a fost contestată la instanţa superioară.

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Stănel Corbu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 3 ani si 4 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 147/2019 a Tribunalului Brăila (mandat de executare nr. 191/2020), dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Constată că petentul a fost asistat de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, a hotărât instanţa.

Stelu Bănică, membru al clanului interlop din care face parte Stănel Corbu şi unul dintre locotenenţii acestuia, a primit  4 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi violare de domiciliu.

Imediat după comiterea faptei, bărbatul a fugit din ţară, încercând să îşi piardă urma, dar după doi ani s-a predat autorităţilor judiciare, în condiţiile în care fusese dat în urmărire internaţională. Un martor din dosar, Dumitrache Ion, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă după ce şi-a schimbat declaraţia dată iniţial în faţa anchetatorilor.

Lovit şi înjunghiat în propria casă

Stănel Corbu a pus la cale o răzbunare sângeroasă, pe 8 august 2016, împotriva lui Ionuţ Marin Vrînceanu, zis „Ionel”, un fost membru al grupării conduse de Corbu, care se distanţase de foştii parteneri de fărădelegi.

Mai mult decât atât, în octombrie 2015, Vrînceanu l-a atacat cu un topor pe Corbu, fiind la un pas să îl omoare. Interlopul nu a trecut cu vederea gestul şi a pus la cale un plan pentru a-şi ucide rivalul.

Conform procurorilor, Stănel Corbu l-a transportat pe Bănică Stelu la un imobil de pe strada Plevna din Brăila, unde se afla Ionuţ Marin Vrînceanu. Bănică Stelu a dat buzna în casă, lovindu-l şi injunghiindu-l de mai multe ori pe cel care l-a tăiat cu toporul pe Stănel Corbu. După comiterea faptei, Corbu l-a ajutat să fugă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Imagini spectaculoase cu uriaşul pod de la Brăila după montarea tablierului metalic de 22.000 de tone FOTO

Maşină cu un tânăr pe capotă, oprită în trafic la Brăila. Şoferul a rupt-o la fugă

Mai multe - Brăila

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite