Primarul din Botoșani denunțat la DNA din cauza geloziei. Denunțător este soțul tinerei care fost ajutată ilegal la angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Detalii incredibile ies la iveală în cazul primarului de la Botoșani pus de DNA sub control judiciar. Acesta ar fi fost denunțat la procurorii anticorupție chiar de soțul funcționarei ajutate să câștige în mod fraudulos concursul. Bărbatul ar fi fost mânat de gelozie.

Cosmin Andrei a fost denunțat la DNA din gelozie
Cosmin Andrei a fost denunțat la DNA din gelozie

Primarul Botoșaniului, Cosmin Andrei, a intrat pe mâna DNA-ului din cauza geloziei. Cel puțin asta susține publicația botoșăneană botosaninews.ro. Mai precis, soțul funcționarei ajutate de edil să câștige în mod fraudulos o funcție la stat l-a denunțat pe edil, arată aceeași publicație. 

Cu subiectele primite dinainte, funcționara abia a luat concursul

Detaliile incredibile ale denunțării primarului la DNA ies la iveală în urma referatelor întocmite de procurori. Edilul din Botoșani a fost pus, vineri sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind urmărit penal sub bănuirea că ar fi furnizat în mod ilegal subiectele la un concurs pentru ocuparea unui post de consilier la Taxe și Impozite Locale, unei tinere din Botoșani. Primind subiectele înainte de concurs, botoșăneanca a promovat în mod fraudulos concursul și a ocupat ilegal postul.

Totul s-a petrecut în luna august a anului 2021, atunci când Primăria Botoșani a scos la concurs trei posturi pentru Direcția de Taxe și Impozite Locale. Concursul avea o probă scrisă și una de interviu. Cristina H., ar fi primit subiectele de la primar, înainte de concurs. Cel asta ar fi recunoscut și funcționara angajată fraudulos.

Martora a precizat că în vara anului 2021, a purtat discuții cu primarul municipiului Botoșani Andrei Cosmin Ionuț referitoare la ocuparea unuia dintre cele trei posturi scoase la concurs în cadrul Direcției Impozite și Taxe, unitate aflată în subordinea primăriei.

Martora i-a transmis primarului, faptul că ar ajuta-o dacă materialul de învățare s-ar restrânge la anumite variante de subiecte. În acest context, chiar înainte de ziua susținerii concursului, primarul Andrei Cosmin Ionuț i-a dat niște înscrisuri tehnoredactate, conținând variantele de subiecte ce urmau a fi date la concurs, sens în care s-a întâlnit cu acesta, în orașul Botoșani, într-un loc stabilit de cei doi”, se arată într-un referat DNA citat de botosaninews.ro.

Chiar dacă a primit subiectele, inclusiv răspunsurile, candidata abia a trecut de proba scrisă. Aceasta a motivat în fața procurorilor că a avut puțin timp la dispoziție pentru a le învăța. 

Concurs fraudulos dat în vileag de soțul gelos

Culmea, informațiile privind trucarea concursului au fost oferite chiar de soțul Cristinei H., botoșăneanca ajutată să obțină fraudulos postul de la Taxe și Impozite. Acesta ar fi șofer de camion în Italia și ar fi găsit în casă subiectele la concurs, oferite de edil soției.

Publicația botosaninews.ro spune că cel mai probabil din gelozie, bărbatul ar fi dat în vileag totul. Angajații DNA au efectuat percheziții și la sediul Primăriei dar și la Taxe și Impozite Locale. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite