Primarul din Botoșani se autosuspendă din toate funcțiile din PSD. Este acuzat de DNA de fapte de corupție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Botoșaniului, Cosmin Andrei se autosuspendă din toate funcțiile deținute după ce a intrat sub control judiciar pentru 60 de zile. Edilul este cercetat de DNA pentru concursuri trucate și angajări preferențiale la Direcția de Taxe și Impozite Locale.

Primarul Cosmin Andrei a fost dus la audieri la DNA FOTO Adevărul
Primarul Cosmin Andrei a fost dus la audieri la DNA FOTO Adevărul

După ce a fost plasat de DNA sub control judiciar timp de 60 de zile, primarul Botoșaniului, Cosmin Andrei, a anunțat pe rețelele sociale că se autosuspendă din orice funcție pe care o deține în cadrul PSD, partidul din care face parte.

„În urma evenimentelor de astăzi, în care mi-a fost adusă la cunoștință măsura controlului judiciar, am urmat, cum era și firesc, regulile de integritate institute în PSD și am comunicat conducerii PSD Botoșani auto-suspendarea din toate funcțiile deținute în partid. În ce mă privește, îmi voi susține cauza cu bună-credință și voi pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile care mi se vor solicita, astfel încât situația să se lămurească în cel mai scurt timp posibil”, a precizat primarul Cosmin Andrei. 

Cercetat de DNA pentru un concurs trucat

Primarul din Botoșani este bănuit că pe 25 august 2021 ar fi dat, unei cunoștințe, lista cu subiectele de la concursul pentru postul de consilier clasa I, la Taxe și Impozite Locale. Știind deja subiectele, persoana favorizată a câștigat concursul și a ocupat în mod fraudulos postul.

Cosmin Andrei este cercetat pentru „săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.”

În urma perchezițiilor de la Primărie, Taxe Locale dar și urma audierii edilului, în cursul zilei de vineri, s-a luat decizia plasării lui Cosmin Andrei sub control judiciar pentru 60 de zile. 

De asemenea, edilul a transmis, prin avocat, că nu va comenta în vreun fel ancheta penală declanșată de DNA.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite