De ce este audiat de DNA primarul din Botoșani. Precizările făcute de procurorii anticorupție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții DNA vin cu precizări în cazul descinderilor de la Primăria Botoșani și Direcția de Taxe și Impozite Locale. Procurorii anti-corupție bănuiesc fraudarea unor concursuri de angajare. Edilul Botoșaniului a fost dus la audieri la Suceava.

Biroul primarului a fost sigilat FOTO botosaneanul.ro
Biroul primarului a fost sigilat FOTO botosaneanul.ro

Reprezentanții DNA, Serviciul Teritorial Suceava vin cu precizări în cazul descinderilor de la Primăria Botoșani, de vineri dimineață. Cu sprijinul ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție au fost realizate mai multe percheziții, atât la Primăria Botoșani, în biroul edilului Cosmin Andrei, la Serviciul Resurse Umane dar și la Direcția de Taxe și Impozite Locale. Totodată a fost efectuată și o percheziție domiciliară.

Vineri dimineață angajații DNA au ajuns la biroul Primarului Cosmin Andrei, au purtat discuții și au efectuat percheziții. Biroul a fost sigilat iar edilul a fost dus, pentru audieri, la DNA Suceava.

Bănuieli de concursuri de angajare fraudate și corupție

Prin intermediul unui comunicat de presă, DNA a precizat principalele motive pentru descinderi dar și aducerea la audieri a primarului din Botoșani, Cosmin Andrei. În primul rând ar fi vorba despre fraudarea unor concursuri de angajare, diferite persoane fiind angajate preferențial, în special la Direcția de Taxe și Impozite Locale. 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare”, se arată în precizările DNA.

Deocamdată nu se știe ce măsuri vor fi luate oficial împotriva persoanelor bănuite.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite