Fată de 13 ani, violată de tatăl său vitreg. Mama ar fi fost martoră la unul din abuzuri

0
Publicat:

Un bărbat din Bacău este acuzat că și-a violat fiica vitregă, acum în vârstă de 13 ani, în repetate rânduri. Se pare că mama a fost martoră la unul dintre abuzuri, însă a ales să nu spună nimic.

Copila a declarat că a fost agresată sexual de două ori de tatăl său vitreg  FOTO stirileprotv.ro
Copila a declarat că a fost agresată sexual de două ori de tatăl său vitreg FOTO stirileprotv.ro

Cei care au descoperit, într-un final, cele întâmplate sunt tatăl biologic al fetei și iubita acestuia. Părinții fetei au divorțat, iar copila a rămas în grija tatălui. În urmă cu doi ani, când adolescenta nu împlinise 11 ani, a locuit o perioadă la mama sa și tatăl său vitreg. Atunci s-ar fi întâmplat cele două violuri, chiar în casa familiei.

„Ne-a povestit despre ce s-a întâmplat acum doi ani, că a fost violată de tatăl ei vitreg. De două ori. Prima dată a chinuit-o, i-a făcut ce i-a făcut, a doua oară din nou s-a întâmplat. A zis că a prins-o mamă-sa a doua oară în casă”, a declarat iubita tatălui biologic, potrivit Știrilor ProTV.

„Mi-am dat seama că ceva nu este în regulă cu fata, în ultima jumătate de an. Începuse să îşi schimbe comportamentul. A fost manipulată de mama ei şi ameninţată, în primul rând. Apoi, părerea mea că, de frică, într-un fel sau altul, să nu mă supăr eu, să o trimit înapoi la mama ei, să ajungă iar pe mâinile agresorului”, a spus și tatăl biologic al fetei.

Refuză să meargă la școală

Tatăl biologic al fetei și iubita lui au sesizat Parchetul, în august. Familia e nemulțumită acum de mersul anchetei.

Conform avocatei care se ocupă de caz, cercetarea a început efectiv după o lună şi jumătate. „Eu nu am înţeles lipsa de reacţie a organului judiciar, a organului de urmărire penală, întrucât audierea persoanei vătămate a avut loc la 20 septembrie 2022. Nu înţelegem tergiversarea acestei cauze, în contextul în care vorbim despre o infracţiune foarte gravă, de un abuz sexual, este vorba de o faptă de viol asupra unui minor”, spune avocata.

Fata a fost consiliată de cei de la Protecția Copilului, însă refuză să meargă la școală după cele întâmplate. Reprezentanții Poliției și Parchetului susțin că ancheta își urmează cursul firesc.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă tribunalul Piatra Neamţ”, a precizat Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Mama fetei și tatăl vitreg neagă acuzațiile.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite