VIDEO Regizorii Geo şi Cătălin Saizescu atacă dur „manelismul“ şi „comedia“ prezentată de posturile TV din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Geo Saizescu crede că actualii comici nu au subtanţă foto: Claudiu Dumitrache
Regizorul Geo Saizescu crede că actualii comici nu au subtanţă foto: Claudiu Dumitrache

Posturile TV promovează „manelismul” şi comedia de proastă calitate, aceasta este concluzia la care au ajuns regizorii Cătălin şi Geo Saizescu. În opinia acestora, după anul 1990 nu au mai apărut multe filme de comedie, în adevăratul sens al cuvântului, pentru că scriitorii de umor s-au împuţinat, iar „comicii” actuali nu au subtanţă cu „scălămbăielile“ pe care le produc.

”România duce lipsă de scriitori de umor, iar comedianţii promovaţi sunt de proastă calitate”, crede regizorul Geo Saizescu. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Alexandria cu prilejul proiecţiei filmului, “Iubire Elenă”, regizorul, însoţit de fiul său, Cătălin Saizescu, a atacat dur televiziunile naţionale şi umorul pe care acestea îl promovează.

Potrivit lui Geo Saizescu, majoritatea comicilor actuali nu sunt autentici şi promovează ”prostia”. El a dat exemplul lui Mihai Bendeac şi a fostului show prezentat de acesta la Antena 1, ”În puii mei”!

”Nu mai sunt condeieri! Scriitorii de umor s-au împuţinat sau nu ştiu să se facă remarcaţi. Alţii nu cunosc fenomenul teatral sau nu ştiu ce este aceea şcena. Mai este o categorie a celor care sunt promovaţi sau se promovează în lucruri care, din punctul meu de vedere, nu reprezintă comicitate. Scălămbăielile şi grimasele nu reprezintă comicul. Comicii trebuie să acopere tragismul vieţii şi al situaţiilor de neconceput, dar care sunt existente în viaţa noastră”, a spus regizorul Geo Saizescu.

De cealaltă parte, nici fiul său, Cătălin Saizescu nu a ratat ocazia de a critica subcultura promovată de televiziuni.

”Problema este ce ”mâncăm”. Dacă o să ”mâncăm” în continuare aceleaşi prostii o să se strice şi trupul. Românii nu pot fi lăsaţi la nesfârşit într-un ”manelism” înfiorător: ”În puii mei”, a adăugat Cătălin Saizescu.

Primul film regizat de Geo Saizescu a fost Aventurile bravului soldat Svejk (1956). În 1958 a scris scenariul şi a regizat filmul Doi vecini. Au urmat: Un surâs  în plină   vară   (1963),  Dragoste  la  zero grade (1964), La porţile pământului (1965), Balul  de  sâmbătă seara  (1968), Astă  seară   dansăm în  familie (1972), Păcală  (1973), Eu, Tu şi Ovidiu (1977), Şantaj  (1980), Grăbeşte-te încet  (1981), Secretul  lui   Bachus    (1983),   Sosesc păsările călătoare (1984), Secretul  lui Nemesis (1986), Harababura (1990), Călătorie de neuitat (1994), Păcală se întoarce (2006), Iubire elenă (2010) şi A doua şansă (2011).

Geo Saizescu nu s-a remarcat doar ca regizor, ci şi ca actor de film. Primul rol într-o peliculă l-a jucat chiar în propriul său film,  Astă seară dansăm în familie, iar ultimul a fost în One second of life (2009).

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite