Zona din România unde locuitorii vor plăti facturile de energie electrică la jumătate. Legea datează din 1996

0
Publicat:

Locuitorii din 21 de unități administrativ-teritoriale din zona Munților Apuseni vor beneficia de o reducere cu 50% a facturii la energie electrică.

Locuitorii din Apuseni vor plăti doar 50% din consumul de energie electrică FOTO Adevărul
Locuitorii din Apuseni vor plăti doar 50% din consumul de energie electrică FOTO Adevărul

Prevederea legislativă adoptată în 1996 ar urma să se aplice începând cu anul 2023.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Alba, din dialogul cu compania Electrica Furnizare rezultă că au fost analizate solicitările transmise prin intermediul a 21 de UAT- uri din judeţul Alba, concluzia fiind că în peste 87,53% din locurile de consum analizate se poate acorda reducerea de 50%.

Pentru restul de circa 12,47%, poziţii neconforme din punctul de vedere ale Electrica Furnizare SA, s-a demarat un dialog cu primăriile pentru aducerea la conformitate.

Peste 60.000 de beneficiari

Furnizorul de energie Electrica Furnizare a mai menţionat în răspunsul transmis Instituţiei Prefectului că, în contextul modificărilor legislative cu privire la măsurile de sprijin aplicate clienţilor de energie electrică, a fost nevoit să realizeze, în mod repetat, dezvoltări semnificative ale sistemului informatic de facturare, care să permită evidenţierea în facturi a beneficiilor acordate consumatorilor, beneficii care se vor reflecta în facturi după actualizarea sistemului informatic.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, în colaborare cu UAT-uri din Munţii Apuseni, va monitoriza în continuare cu atenţie modul în care Electrica Furnizare SA, dar şi alţi furnizori de energie electrică, vor aplica reducerea de 50% şi solicită cetăţenilor din zona Munţilor Apuseni care au contracte de furnizare a energiei electrice cu alţi furnizori să transmită prin intermediul UAT-urilor în care domiciliază sau lucrează dacă întâmpină probleme în acordarea acestui beneficiu legal”, se precizează într-un comunicat al instituției.

În cele 21 de localități sunt peste 60.000 de locuitori, care ar urma, astfel, să beneficieze de acest avantaj important din punct de vedere financiar. Legea se aplică și în cazul localităților din Apuseni aflate în județele Hunedoara, Bihor și Cluj. De asemenea, în legea din 1996 sunt incluși ca beneficiari și locuitorii din Delta Dunării.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite