Divertis lasă audienţele în pijamale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piatra Filozofală a umorului, căci, în perioada martie-octombrie 2006, au obţinut audienţe situate între 8,7 şi 12,4 pe întreaga populaţie urbană, conform datelor TNS-AGB, înregistrând o

Piatra Filozofală a umorului, căci, în perioada martie-octombrie 2006, au obţinut audienţe situate între 8,7 şi 12,4 pe întreaga populaţie urbană, conform datelor TNS-AGB, înregistrând o audienţă medie situată în jurul valorii de 10. Pe acelaşi interval orar, PRO TV a realizat o medie situată în jurul valorii de 6 puncte de audienţă, doar meciurile difuzate de TVR reuşind să "bată" performanţa realizată de îndrăgita trupă de umor.
Aşteaptă normele UE pentru inspiraţie
Formatul emisiunii Piaţa Divertis a fost stabilit încă de la început, noutăţile fiind doar de conţinut, de subiecte abordate în fiecare săptămână în parte, iar sursa de inspiraţie este reprezentată de realitatea imediată. "Conectarea la actualitate este elementul care defineşte genul acesta de divertisment în care satira ocupă un loc principal", explică Toni Grecu, care consideră că, atunci când un format nu are succes la public, el nu este modificat, ci este, pur şi simplu, aruncat la coş. "Iată de ce audienţa este un paloş care este oricând pregătit să cadă peste capul unei emisiuni, mai ales dacă vorbim despre mize mari, emisiuni costisitoare din punct de vedere financiar, cu producţie complexă", mărturiseşte cunoscutul membru al trupei Divertis. El spune că trupa nu are surse de inspiraţie în alte emisiuni de gen din străinătate. "Aşteptăm normele UE pentru umor", comentează acesta amuzat. "Ceva mai spectaculos decât intrarea României în UE nu poate face nicio emisiune de divertisment. Ştiţi vreun banc mai bun?", glumeşte el.
Caragiale ar avea un loc în Piaţa Divertis
Pentru membrii trupei, cele mai importante surse de inspiraţie sunt reprezentate de personajele care influenţează viaţa publică: politicienii, vedetele, cei care ţin prima pagină a ziarelor. "Apoi avem tipologii specifice neamului: beţivul român, fraierul român, hoţul român, naivul român etc. Ei sunt peste tot şi nu vor dispărea niciodată. În esenţă este vorba despre lupta cu prostia, care, la fel ca şi lupta cu corupţia, este la fel de zadarnică", punctează Toni Grecu modul în care îşi construiesc personajele fiecărei emisiuni. De altfel, acesta consideră că umorul este foarte greu de făcut şi uşor de consumat, precizând că umorul practicat de Divertis este unul facil pentru oamenii deştepţi şi academic pentru proşti. "Marea artă e să-i faci şi pe unii, şi pe alţii să se uite la emisiunea ta", glumeşte acesta.
Detalii de culise
Conform lui Toni Grecu, o emisiune de umor cu pretenţii presupune foarte multă muncă şi multe resurse implicate, precizând că o ediţie de 50 de minute divizate pe tv poate avea în spate cam trei săptămâni de pregătire, două zile de filmare însumând brut cam 20 de ore de platou, şi munca unei echipe de aproximativ 60 de oameni. "Compromisul în televiziune este esenţial.Acest compromis se face între ce vrea publicul larg să vadă şi ce-şi propune autorul să-i ofere. Nivelul de pretenţie al publicului este invers proporţional cu mărimea bazinului de audienţă. E la fel ca în legea lui Murphy care ne spune că inteligenţa pe pământ este constantă, populaţia este în creştere", conchide Toni Grecu.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite