Cabinetele stomatologice s-au redeschis de astăzi, 15 mai. Ce protocoale stricte de funcţionare trebuie respectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamentele dentare s-au reluat din 15 mai
Tratamentele dentare s-au reluat din 15 mai

Medicii stomatologi spun că au înregistrat în această peerioadă zeci de apeluri de la pacienţi cu probleme dentare care aveau nevoie de asistenţă de specialitate. Ce se schimbă de astăzi în cabinnete stomatologice şi pentru cât timp.

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog ortodont în Bucureşti, a firmă că a pus în funcţiune un protocol extrem de strict de funcţionare şi igienizare pentru personal şi pacienţi in pregatirea reluarii activitatii medicale din 15 mai, conform normelor impuse de Colegiul Medicilor Dentişti.

“În această perioadă, obiectivul nostru este asigurarea accesului în siguranţă a pacienţilor la tratamentele stomatologice de care au nevoie şi care, se pare că le-au lipsit foarte mult în ultimele luni.”, declară dr. Denisa Zaharia.

Ea mai spune că a primit zeci de apeluri cu întrebări, nevoi şi cereri urgente de programare, o nevoie acută de servicii stomatologice atât la pacienţii vechi, cât şi la alte persoane. 

Atomatologul adaugă că a prelungit programul de funcţionare a cabinetului pentru a programa toate persoanele, dar şi pentru a putea respecta noile reguli privind sterilizarea şi igienizarea cabinetelor. 

“Vom lucra de la 8.30 dimineaţa până la ora 21.00 seara, iar, în cele 4 cabinete ale noastre, personalul medical va lucra în doua ture în care se vor trata maximum 4 pacienţi pe tură. Vom avea o pauză de 20 de minute între pacienţi pentru dezinfectarea, aerisirea şi pregatirea cabinetului pentru următorul pacient.”

Clinica a decis şi achiziţionarea de echipamente suplimentare de dezinfecţie a aerului şi a suprafeţelor, precum nebulizatoare şi lămpi UV, pentru a asigura tratamente stomatologice în condiţii de maximă siguranţă.

Personalul medical va fi echipat conform recomandaăilor instuţiilor abilitate cu halate, combinezoane impermeabile, ochelari, viziere, măşti de protecţie ffp2/ffp3, bonete şi botoşi de unică folosinţă, şi pacienţii vor avea un protocol destul de strict de respectat: “Accesul pacienţilor în clinică se va putea face doar cu programare telefonică sau online, va fi necesar ca pacienţii să respecte cu stricteţe ora programării pentru a nu se intersecta cu alţi pacienţi şi să încerce să nu vină însoţiţi, deoarece sala de aşteptare nu va permite staţionări pentru o perioadă, până la noi reglementări.”, avertizeaza dr. Denisa Zaharia

Înainte de accesul în clinică, se va realiza permanent un triaj epidemiologic al pacienţilor, dar si al personalului. 

“Vom evalua riscul fiecărei persoane care va intra în clinică de a fi infectată cu SARS-COV-2 atât prin verificarea temperaturii, cât şi printr-un chestionar de evaluare a stării de sănătate completat şi semnat pe proprie raspundere. Odată triajul realizat, pacientul va avea la dispoziţie covoraşul cu clor de la intrare pentru dezinfectarea încălţămintei, gel dezinfectant pentru mâini pentru igienizare, saci şi recipiente speciale pentru depozitarea bunurilor personale, precum şi echipament special de protecţie de unică folosinţă precum botoşi, bonetă, halat şi mască.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite