Dietele de pe internet, un real pericol pentru sănătate. Ce se ascunde în spatele pastilelor și ceaiurilor-minune pentru slăbit

0
Publicat:

Apropierea verii îi face pe unii români să apeleze la tot felul de metode pentru a slăbi. Dietele de pe internet, oferite de persoane neavizate, pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate, chiar dacă uneori ajută la scăderea în greutate.

Diete de pe internet SURSĂ Arhiva Adevărul
Diete de pe internet SURSĂ Arhiva Adevărul

Astfel, nutriționiștii dar și cadrele medicale trag un important semnal de alarmă în rândul populației, prin care avertizează în legătură cu pericolele la care se expun cei care aleg să apeleze la astfel de metode neverificate.

Dietele de pe internet, un real pericol pentru sanatate

În fiecare an, în apropierea verii, românii caută tot felul de metode prin care să slăbească rapid, înainte de concediu. Astfel, cei care își petrec vacanțele pe litoral doresc să scadă în greutate chiar dacă, de multe ori, nu țin cont de consecințe. Foarte multe persoane apelează la diete de pe internet, oferite de persoane neavizate, sau chiar la ceaiuri și pastile de slăbit, care nu sunt recomandate de medici.

Aceste rezultate, obținute peste noapte, vin cu un preț. Se poate să scazi în greutate cu ajutorul unor diete minune, de pe internet, dar pierzi pe altă parte. Cel mai sănătos este să slăbești în timp, cu o alimentație echilibrată, stabilită de un nutriționist. Totodată, nu trebuie să uităm nici de sport, deoarece activitatea fizică este un element foarte important”, a precizat nutriționistul Andreea Pavel.

Totodată, nutriționiștii explică de ce aceste diete de pe internet pot fi periculoase și pot conduce la anumite afecțiuni.

În general, dietele se pot oferi pe baza unor analize medicale. Noi, nutriționiștii, trebuie să știm cum arată analizele pacientului. Astfel, stabilim care sunt necesitățile organismului, pentru a nu exista probleme. Cum este, de exemplu, să scoatem alimentele care conțin fier din alimentația unei persoane care are un deficit mare de fier? Cei care oferă aceste diete minute, să le spun așa, nu țin cont de aceste aspecte delicate”, a mai adăugat nutriționistul.

Care sunt recomandările medicilor

Cadrele medicale susțin că pastilele și ceaiurile pentru slăbit, care se vând de multe ori pe internet, pot fi un real pericol pentru sănătate. Astfel, doctorii îi sfătuiesc pe ieșeni să apeleze la ajutorul specialiștilor în momentul în care se confruntă cu problemele cu greutatea.

,,Este important să știm că putem ajunge direct la spital din cauza curelor de slăbire haotice. De foarte multe ori este o mare țeapă la un click distanță. Astea sunt medicațiile minune care se găsesc pe internet. Ele reprezintă pericole pentru sănătate, pentru că nu le verifică nimeni. O cură de slăbire trebuie să țină cont de mai mulți factori: vârstă, sex, patologii asociate. Principiile alimentare trebuie să fie echilibrate, iar multe patologii preexistente pot fi agravate de aceste ceaiuri sau pastile-minune. Este nevoie de un nutriționist, dacă ne propunem să slăbim și dacă ne permitem acest lucru. Cu toate acestea, este important să avem un regim alimentar echilibrat și să facem activitate fizică", a precizat dr. Tudor Ciuhodaru.  

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite