Covid-19 revine în forță. Zeci de pacienți ajung zilnic la spital, cu simptome ce necesită internarea

0
Publicat:

În ultima perioadă, în spitalele din țară au început să sosească tot mai mulți pacienți care prezintă simptome specifice Covid-19. Astfel, mulți dintre ei necesită internare și tratament de specialitate.

Test Covid SURSĂ Arhiva Adevărul
Test Covid SURSĂ Arhiva Adevărul

Astfel, în triajul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași ajung în fiecare zi peste 10 persoane care prezintă simptome specifice.

Câți pacienți sunt internați la Iași din cauza Covid19

Cadrele medicale susțin că se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de pacienți diagnosticați cu Covid-19. Astfel, în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt internate 45 de persoane, ce au nevoie de îngrijiri de specialitate.

,,În ultima perioadă am observat o creștere constantă, relativ alarmantă a numărului de cazuri cu simptomatologie specifică, care sunt diagnosticați cu boala Covid-19. În fiecare zi se prezintă de la 10 până la 15 persoane în triajul Spitalului de Boli Infecțioase, iar undeva la 5-6 persoane necesită și internare. În momentul de față avem peste 45 de persoane cu această boală, internate în cadrul spitalului", a precizat dr. Florin Roșu, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași. 

Cum se manifestă Covidul de toamnă

Medicii ieșeni au vorbit și despre simptomele pe care le prezintă pacienții ce ajung la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Totodată, doctorii recomandă să apelăm la ajutor de specialitate dacă ne confruntăm cu una dintre aceste probleme.

,,Ca simptomatologie, această variantă de toamnă a bolii Covid-19 se manifestă prin febră, prin dureri musculare, dureri articulare și printr-o modificare a tranzitului intestinal. Recomand ca la orice modificare care implică starea de bine să vă prezentați în cadrul triajului spitalului, unde se vor recomanda analize specifice. Totodată, se poate beneficia de consult de specialitate și de tratament care poate fi urmat la domiciliu", adaugă dr. Florin Roșu.

Cum se explică această creștere

Conform specialiștilor, această creștere a numărului de cazuri de pacienți care suferă de Covid-19 poate fi pusă pe seama perioadei de concedii, când oamenii uită de măsurile de prevenție. Astfel, faptul că în vacanțe nu se poartă măști de protecție în zonele aglomerate și nu se evită contactul cu persoanele care au simptome poate conduce la îmbolnăvire.

În aceste condiții, medicii ne îndeamnă să ne izolăm în momentul în care prezentăm simptome specifice Covid-19 și să solicităm ajutor medical, dacă este cazul.

Totodată, spălarea frecventă și corectă a mâinilor este un alt factor important, ce nu trebuie omis dacă dorim să evităm îmbolnăvirea.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite