Când începe berea să ne facă rău. Părțile bune și cele rele ale consumului acestei băuturi alcoolice

0
Publicat:

Consumul de bere este un obicei tot mai răspândit printre români, mai ales în perioada sezonului cald. Chiar dacă este văzut ca o metodă de răcorire, consumul de bere, pe perioade lungi, poate afecta sănătatea, susțin cadrele medicale.

Bere SURSĂ FOTO Shutterstock
Bere SURSĂ FOTO Shutterstock

Cu toate acestea, există și părți bune, dacă nu este băută în exces, mai spun specialiștii.

,,Consumul de bere este tot consum de alcool"

Chiar dacă multe persoane văd berea ca fiind un element necesar pentru hidratare pe perioada sezonului cald, doctorii susțin că lucrurile nu stau chiar așa. Dacă este vorba despre o cantitate mică, susțin specialiștii, berea nu este dăunătoare. În schimb, dacă devine un obicei, poate provoca probleme grave de sănătate.

,,Consumul de bere este tot consum de alcool și consumul de alcool cronic este toxic. Consumul zilnic al unei cantități crescute de bere poate fi dăunător organismului. Există un potențial beneficiu dacă vorbim de consumul ocazional, legat de hidratare, dar asta doar în cazul în care vorbim despre o cantitate mică de alcool inclusă. Pe termen lung, consumul de bere este dăunător, inclusiv cu potențiale complicații legate de sodiul din sânge, care devine scăzut prin urinări frecvente", precizează dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic ,,Dr. C. I. Parhon" din Iași.

Cât alcool putem consuma într-o singură zi

Conform specialiștilor, există câteva limite pe care nu este bine să le depășim când vine vorba despre consumul de alcool.

,,Cel puțin pe perioada verii se consumă foarte mult alcool, mai ales bere, în concedii. Hidratarea este un element foarte important când vorbim de consumul de alcool. Un bărbat are voie, în mod normal, să consume două unități de alcool pe zi, echivalentul unei beri la 500 ml. Totodată, în cazul femeilor este recomandat consumul unei unități de alcool pe zi. Tot ce este peste încadrează persoana într-o zonă de risc”, a precizat dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi

Potrivit aceleiași surse, alcoolul deshidratează intens şi se recomandă să consumăm câte un pahar de apă de fiecare dată când consumăm alcool.

Vara vorbim şi de o temperatură exterioară crescută care poate reprezenta un alt factor important de risc", a mai spus dr. Ovidiu Alexinschi.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite