Incendiu puternic în centrul Capitalei, după ce acoperişul Casei Neniţescu a luat foc. 200 de elevi de la şcoala din vecinătate au fost evacuaţi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu în centrul Capitalei FOTO ISUBIF
Incendiu în centrul Capitalei FOTO ISUBIF

Un incendiu violent a izbucnit vineri în centrul Capitalei, după ce acoperişul Casei Neniţesci , monumesc istoric vechi de peste 100 de ani, a luat foc, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi. În apropierea imobilului se află o şcoală, toţi elevii şi persoanalul administrativ fiind evacuaţi.

UPDATE După mai bine de două ore, incendiul a fost stins de pompieri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureţti - Ilfov (ISUBIF), este afectat acoperişul unei case P+1, arderea fiind violentă.

Pompierii care au intrat în clădirea afectată nu au descoperit persoane aflate în interior.

„În vecinătate se află o şcoală, dar au fost îndepărtate toate persoanele, elevi şi personal administrativ. Pompierii intervin pe trei laturi”, au precizat reprezentaţii ISUBIF.

Marian Banu: „Elevii sunt într-un perimetru securizat”

Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi”, iar cei 200 de elevi care se aflau în interior au fost evacuaţi preventiv pentru a evita cazuri de persoane care pot inhala fum.

„Incendiul s-a produs la o distanţă de 15 - 18 metri de şcoală. Elevii nu sunt în pericol, ei au fost evacuaţi într-un perimetru separat, niciunul dintre copii nu acuză probleme de sănătate. În acest moment, aşteptăm instrucţiuni de la ISU Bucureşti, pentru că în asemenea situaţii se activează un protocol. Deocamdată nu i-am trimis acasă, dar dacă vreun părinte vrea să vină să-şi ia copilul de la şcoală e liber să o facă”, a declarat, pentru Adevărul, Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Aceştia mai precizează că imobilul afectat este lipit de o clădire cu şapte etaje.

La locul incendiului a ajuns şi primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader.

Locatarii din zonă spun că imobilul fusese vândut, iar de aproximativ un an în clădire aveau loc lucrări. Clădirea figurează în lista imobilelor din zone protejate din Bucureşti.

La faţa locului au fost trimise şapte auspeciale de stingere, dar şi o autoscară.

Casa Nenitescu este o clădire de patrimoniu veche de peste 100 de ani, dar care a fost abandonată. În acest imobil au locuit Dimitrie.Neniţescu, fost ministru şi primar al Capitalei, şi academicianul Costin Neniţescu. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite