Dramă cumplită într-o familie de români din Spania: o tânără și-a găsit fetele moarte în casă. Soțul le-ar fi otrăvit și s-a sinucis

0
Publicat:

Oamenii legii din Spania au dat startul unei anchete care vizează pretinsa otrăvire a două copile, de doi și patru ani, dar și sinuciderea tatălui lor. Incidentul tragic a avut loc într-un cartier din Gergal (Almeria). Descoperirea șocantă a fost făcută chiar de mama minorelor, care a alertat autoritățile duminică, 17 martie, relatează El Debate de Andalucia.

Bărbatul își agresase soția în timp ce era însărcinată. FOTO Rene Bonilla Shutterstock (Arhivă)
Bărbatul își agresase soția în timp ce era însărcinată. FOTO Rene Bonilla Shutterstock (Arhivă)

Alina Florentina, în vârstă de 23 de ani, este cea care și-a găsit fiicele fără suflare. Conform informațiilor prezentate de sursa citată, femeia și tatăl celor două minore, Ionel Cristian, de origine română, erau în plin proces de divorț. 

Pe numele bărbatului de 34 de ani a fost emis un ordin de restricție, după ce tânăra româncă a anunțat autoritățile că era agresată fizic.  

Autoritățile cred că tatăl avea drept de vizită și din acest considerent ar fi fost cu cele două minore la sfârșitul săptămânii trecute.  

Alina Florentina s-a deplasat la ferma în care se stabilise bărbatul după separare. Îngrijorată că bărbatul nu i-a răspuns la apeluri și nici nu le adusese înapoi pe copile la ora 19.00, așa cum conveniseră, femeia a decis să meargă la locuința lui, în jurul orei 22.37, împreună cu partenerul ei de viață. 

Ajunsă la casa bărbatului, românca a descoperit că ușa era închisă. În cele din urmă, a reușit să intre și și-a găsit copilele moarte lângă tatăl lor. În stare de șoc, femeia a alertat serviciile de urgență. 

Trei zile de doliu 

Anchetatorii spanioli sunt de părere că tatăl și-a otrăvit copilele și s-a sinucis apoi. 

Ba mai mult, Alina Florentina se afla în sistemul de protecție VioGen pentru victimele violenței de gen, fapt confirmat de subdelegatul Guvernului din Almeria, Jose Maria Martin, conform ABC

Potrivit aceleiași surse, Ionel Cristian fusese arestat în luna mai a anului 2022 în urma unei plângeri de maltratare. Bărbatul o lovise pe româncă în timp ce era însărcinată cu fiica cea mică. 

Românca este stabilită în Abla, la 30 de kilometri de locul unde a avut loc incidentul tragic. 

O fată foarte integrată în acest oraș, și-a găsit liniștea aici, fugind de violența sexistă de care suferea, și-a dorit să-și facă o viață nouă alături de fiicele ei”, a declarat primarul din Abla, Francisco Javier Sanchez. 

În Abla au fost declarate trei zile de doliu pentru a condamna uciderea celor două copile.  

18, 19 și 20 martie sunt declarate zile de doliu oficial. De asemenea, facem apel la populație să vină la ora 13.00 în piață, ca un gest manifest împotriva actului tragic de violență care a avut loc”, se arată în comunicatul municipalității. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite