11 cetățeni români și membri de familie, evacuați din Fâșia Gaza

0
Publicat:

Încă 11 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, urmând să fie îmbarcați spre România.

Români evacuați din Fâșia Gaza FOTO: Arhivă
Români evacuați din Fâșia Gaza FOTO: Arhivă

 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că luni, 18 martie 2024, în urma eforturilor Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 11 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah.

Aceștia au fost preluați de către echipa consulară mobilă a Ambasadei României în R.A. Egipt care i-a însoțit până la Cairo, de unde vor fi îmbarcați spre România, în perioada următoare.

Până în prezent, 313 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza (https://www.mae.ro/node/63319, https://www.mae.ro/node/63342, https://www.mae.ro/node/63362, https://www.mae.ro/node/63401, https://www.mae.ro/node/63555, https://www.mae.ro/node/63596; https://www.mae.ro/node/63679).

 MAE menține contactul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a altor cetățeni români și membri de familie în cazul în care vor mai fi alte solicitări, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite