Anchetă DNA: posibile fapte de corupție legate de lipsa autorizației de securitate la incendiu a pensiunii Ferma Dacilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA ar urma să redeschidă, potrivit surselor „Adevărul”, dosarul privind posibile nereguli în legătură cu sancțiunile dispuse pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu a pensiunii Ferma Dacilor, acolo unde mai mulți oameni au murit într-un incendiu izbucnit marți dimineață. Dosarul fusese clasat în martie.

incendiu ferma dacilor jpg

Ancheta viza posibile nereguli privind acordarea autorizațiilor ISU. Mai exact, deși angajații ISU Prahova ar fi constat nereguli, ar fi dispus avertismente în locul amenzilor. 

„În data de 10.07.2019, cpt. Cristina CHELBA, împreună cu colonelul (r) Elisei-Tiberiu DUMITRU au desfăşurat controlul, fiind identificate 6 nereguli, consemnate în nota de control nr. 4468421/12.07.2019, toate sancţionate cu avertismente. Obiectivul nu a putut face dovada deţinerii unei autorizaţii de securitate la incendiu - 1200 mp, în condiţiile în care amendă prevăzută era de 5001-10000 lei, conform art.45, pct IV, lit.d, Legea 307/2006. Ulterior la data de 07.08.2019 la FERMA DACILOR a fost organizată o masă de protocol oferita de conducerea ISUJ Prahova membrilor comisiilor de evaluare şi însoţitorilor de loturi la etapa naţională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntar şi private pentru situaţii de urgenţă”, preciza DNA în dosar, potrivi Digi24.

Ancheta a fost însă închisă pe 21 martie 2023, de Secția Militară a DNA. 

Mai multe persoane au decedat într-un incendiu la Ferma Dacilor

Ferma Dacilor, unde a izbucnit, marți dimineață, 26 decembrie 2023, un incendiu de proporții, soldat până la acest moment cu trei morți și doi răniți, nu deținea autorizație de securitate la incendiu, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o „verificare pe fond", fiind identificate șase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate șase avertismente.

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/ autorizației de securitate la incendiu", a precizat ISU Prahova.

Deși a fost avertizat să remedieze situația, Cornel Dinicu nu a reușit până la momentul tragediei să intre în legalitate.

Opt oameni, între care trei copii, au murit marți în incendiul care a distrus complexul turistic Ferma Dacilor din Prahova. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite