Incendiu la Ferma Dacilor. Pensiunea mistuită de un incendiu violent soldat cu morți nu avea autorizație de securitate la incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunea „Ferma Dacilor”, din Tohani, județul Prahova, unde marți dimineaţă a izbucnit un incendiu violent, în care au murit doi adulți și un copil, nu avea autorizație de securitate la incendiu. Informația a fost confirmată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

incendiu ferma dacilor2 jpg

„Ferma Dacilor” din Tohani, care a ars în a doua zi de Crăciun 2023, aparține lui Cornel Dinicu, un om de afaceri prahovean care a declarat în repetate rânduri că afacerea pe care a început-o în urmă cu zece ani este proiectul său de suflet.

Mai mult, Cornel Dinicu povestea că intenționează să-și extindă în  2024 afacerea și dorea să deschidă un centru spa ultramodern, dar și să înființeze și un loc special unde cluburile sportive sportive din țară să poată veni să-și cantonamentele.

Amendat pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

Ferma Dacilor, unde a izbucnit, marți dimineață, 26 decembrie 2023, un incendiu de proporții, soldat până la acest moment cu trei morți și doi răniți, nu deținea autorizație de securitate la incendiu, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o „verificare pe fond", fiind identificate șase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate șase avertismente.

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/ autorizației de securitate la incendiu", a precizat ISU Prahova.

Deși a fost avertizat să remedieze situația, Cornel Dinicu nu a reușit până la momentul tragediei să intre în legalitate.

La ora transmiterii acestor informații, bilanțul incendiului izbuncnit la Pensiunea Ferma Dacilor din Tohani era următorul: trei morţi, între care un copil, după incendiul devastator din Tohani, în Prahova, și alte cinci persoane care se aflau în pensiune, date dispărute. Copilul decedat este fiul mijlociu al patronului Cornel Dinicu.

Un incendiu devastator a distrus în cea de-a doua zi de Crăciun clădirea pensiunii formată din lemn, cu parter și mansardă.  La faţa locului, continuă să intervină zeci de autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, dar şi ale Servicului de Ambulanţă judeţean Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite