Ferma Dacilor, pensiunea fără autorizație la incendiu care a ars din temelii, recomandată de șeful ANPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ferma Dacilor”, pensiunea din județul Prahova, fără autorizație la incendiu, unde un incendiu violent a provocat mai multe decese, era recomandată de șeful ANPC, Horia Constantinescu, pentru produsele românești servite aici. 

Șeful ANPC recomanda pensiunea pentru produsele românești
Șeful ANPC recomanda pensiunea pentru produsele românești

„Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați! Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public”, scria Horia Constantinescu pe Facebook în urmă cu doar două luni. 

horia constantinescu ferma dacilor png

Șeful ANPC recomanda locația pentru faptul că produsele proprii ale pensiunii. „Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani! Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee! Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine! Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume! Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse! Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoașterii meritelor și faptului că prietenul meu pune România în farfurie! PS: am adaugat dulceata de… ROȘII”, a mai scris atunci șeful ANPC.

Fără autorizație la incendiu

Ferma Dacilor, unde a izbucnit, marți dimineață, 26 decembrie 2023, un incendiu de proporții, soldat până la acest moment cu trei morți și doi răniți, nu deținea autorizație de securitate la incendiu, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o „verificare pe fond", fiind identificate șase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate șase avertismente.

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/ autorizației de securitate la incendiu", a precizat ISU Prahova.

Deși a fost avertizat să remedieze situația, Cornel Dinicu nu a reușit până la momentul tragediei să intre în legalitate.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite