Trump îl acuză pe Biden că îi influenţează pe procurori pentru a-l distrage de la campania electorală

0
Publicat:

Republicanul Donald Trump l-a acuzat marţi pe rivalul său democrat Joe Biden că l-a împiedicat în campanie, determinându-i pe procurori să-l pună sub acuzare, în pofida promisiunilor de independenţă oferite de Departamentul american al Justiţiei.

Donald Trump în acuză pe Biden  FOTO Profimedia
Donald Trump în acuză pe Biden FOTO Profimedia

https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/premierul-suediei-ar-putea-permite-politiei-sa-2288551.html

Joe-la-Crapule m-a târât în instanţă în mijlocul unei campanii electorale pe care o voi câştiga fără îndoială, dar care mă obligă să cheltuiesc timp şi bani pe lucruri care nu au legătură cu campania”, a afirmat fostul preşedinte în faţa susţinătorilor săi în New Hampshire, citează Agerpres.

Donald Trump a fost inculpat de trei ori, în câteva luni, în cazuri separate. Miliardarul republican este acuzat de presiuni electorale în timpul alegerilor prezidenţiale din 2020, de gestionare neglijentă a unor documente confidenţiale şi de plăţi suspecte către o fostă actriţă de filme porno. Fostul preşedinte a pledat nevinovat în toate aceste cazuri, pe care le descrie drept o „vânătoare de vrăjitoare”, condusă de administraţia Biden.

Donald Trump a cerut de asemenea instanţei care îl va judeca pentru încercările sale de a întoarce în favoarea sa rezultatul alegerilor din 2020 să respingă un ordin solicitat de procurorul special pentru a-şi limita comentariile publice asupra cazului.

Miliardarul republican l-a acuzat pe procurorul special Jack Smith că i-a atacat libertatea de exprimare, garantată de primul amendament al Constituţiei SUA.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite