Putin a transmis o amenințare nucleară explicită către NATO: „Ne amintim de soarta celor care au trimis contingente în trecut“

0
Publicat:

Președintele Rusiei a transmis Occidentului un avertisment de rău augur despre „distrugerea civilizației”.

Putin amenință NATO cu o lovitură nucleară FOTO AFP
Putin amenință NATO cu o lovitură nucleară FOTO AFP

Președintele rus, Vladimir Putin, a avertizat NATO, în cursul zilei de joi, să nu-și trimită trupele în ajutorul Ucrainei, într-o amenințare nucleară explicită, potrivit Politico.

„S-a vorbit despre trimiterea contingentelor NATO în Ucraina. Dar ne amintim de soarta celor care au trimis contingente [în trecut]. Acum, consecinţele pentru cei care intervin vor fi mult mai tragice”, a spus Putin, într-un discurs în parlamentul Rusiei.

„Avem și noi arme care pot lovi ținte pe teritoriul lor. Aceasta este o amenințare a unui conflict cu armele nucleare și, prin urmare, distrugerea civilizației”, a adăugat el.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a lansat luni ideea de a trimite trupe occidentale pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva invaziei la scară largă a lui Putin.

El a primit un răspuns furibund din partea Kremlinului, iar ideea a fost respinsă și de alți aliați NATO, inclusiv Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Germania.

În discursul său, Putin a mai spus că forțele ruse au luat inițiativa pe câmpul de luptă și avansează constant.

La începutul acestei luni, trupele Kremlinului au capturat orașul din estul Avdiivka, după o luptă lungă și sângeroasă.

„[Vom] face totul pentru a termina [războiul], pentru a eradica nazismul, pentru a rezolva toate sarcinile operațiunii militare speciale, pentru a proteja suveranitatea și securitatea cetățenilor noștri”, a spus el, revenind la unele dintre cele mai bune sloganuri purtate care i-au ghidat ambițiile militare în Ucraina.

Putin a adăugat că invazia este susținută de „majoritatea absolută” a cetățenilor ruși și a spus că sprijinul a fost evidențiat cel mai bine de oamenii care lucrează în ture triple pentru a ajuta la furnizarea de muniție și ajutor forțelor Moscovei.

Putin a respins, de asemenea, sugestiile recente de la Washington D.C. conform cărora Rusia plănuia să introducă arme nucleare în spațiu. Dar el a spus că „oamenii de știință și armurierii” ruși lucrează la un nou set de „sisteme de arme avansate”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite