Vladimir Putin a zburat cu un bombardier nuclear Tupolev Tu-160M | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a urcat joi la bordul unui bombardier strategic modernizat Tupolev Tu-160M, aparat ce poate lansa arme nucleare, şi a zburat cu acesta ca însoţitor într-o direcţie necunoscută, aterizând apoi după circa 40 de minute, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Vladimir Putin la bordul bombardierului nuclear Tupolev Tu-160M
Vladimir Putin la bordul bombardierului nuclear Tupolev Tu-160M FOTO Profimedia

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a refuzat să ofere detalii despre ruta urmată, afirmând că aceasta este un "secret de stat".

Îmbrăcat în uniformă de pilot militar, Putin s-a urcat la bordul bombardierului botezat 'Ilia Muromeţ' (un erou în mitologia rusă) pe aerodromul fabricii de avioane din Kazan, capitala republicii ruse Tatarstan.

Uriaşul bombardier rus Tupolev Tu-160M, denumit "Blackjacks" în codificarea NATO, este o versiune modernizată a bombardierului de pe vremea Războiului Rece pe care Uniunea Sovietică l-ar fi desfăşurat în eventualitatea unui război nuclear pentru a lansa arme nucleare cu rază lungă de acţiune.

Potrivit Reuters, prin zborul demonstrativ cu acest avion, Putin ar fi urmărit să amintească Occidentului capabilităţile nucleare ale Rusiei. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite