Casa Albă, despre atacul terorist din Moscova: „Nu vă sfătuiesc să faceți vreo legătură cu Ucraina”

0
Publicat:

Statele Unite ale Americii resping, în acest moment, orice legătură cu Ucraina în ceea ce privește tragicul incident de la sala de concerte din apropierea Moscovei. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al SUA afirmă că, momentan, nu există niciun indiciu care să susțină această ipoteză, potrivit declarațiilor oficiale.

John Kirby FOTO Profimedia
John Kirby FOTO Profimedia

John Kirby, a subliniat că în prezent nu există dovezi care să implice Ucraina sau cetățenii ucraineni în atacul de la Crocus City Hall.

Nu vă sfătuiesc, în acest stadiu inițial, să faceți vreo legătură cu Ucraina, a declarat Kirby, subliniind necesitatea de a aștepta investigația oficială.

Atacul armat, care a avut loc vineri seara, s-a soldat soldat cu cel puțin 40 de morți și peste 100 de răniți, a anunţat FSB, citat de agenţiile de presă ruse. Evenimentul tragic a fost calificat drept atac terorist de către autoritățile ruse, care au confirmat că mai mulți atacatori înarmați au deschis focul la Crocus City Hall.

Incidentul a stârnit îngrijorare la nivel mondial, cu apeluri către Statele Unite de la Ministerul rus de Externe pentru a împărtăși orice informații pe care le-ar avea despre atac. Casa Albă a replicat că „nu are niciun indiciu care să sugereze o implicație ucraineană” și a pledat pentru prudență în ceea ce privește concluziile premature.

Pe de altă parte, autoritățile ruse au intensificat măsurile de securitate pe aeroporturi și gări în urma incidentului, iar primarul Moscovei a anulat toate evenimentele publice programate în acest weekend.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite