Are Vladimir Putin probleme de sănătate? Ce spun oficialii de la Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. FOTO AP Images
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. FOTO AP Images

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi-a anulat, miercuri, o vizită pe care urma să o facă în Kazahstan, fapt ce a dus la apariţia de speculaţii în presă că ar avea probleme medicale serioase, potrivit Reuters şi „The Wall Street Journal”.

Agenţia Reuters citează, sub protecţia anonimatului, surse guvernamentale care spun că Vladimir Putin ar putea avea nevoie de operaţie din cauza unor probleme la coloană. 

La scurt timp după apariţia informaţiei, Kremlinul a dezminţit aceste informaţii. Oficialii de la Moscova susţin că e vorba doar de o întindere musculară suferită de Putin la începutul lunii septembrie în timp ce preşedintele rus făcea sport şi care îi face probleme în prezent liderului de la Kremlin. 

Publicaţia „The Wall Street Journal” vine cu o altă ipoteză. Astfel, aceasta susţine că anumiţi analişti ai spaţiului rus au observat că Vladimir Putin  păre să şchiopăteze şi să aibă dureri în timpul apariţiilor publice încă înainte de presupusa problemă musculară, ceea ce indică probleme mai grave de sănătate.

Pentru a-şi argumenta ipoteza, „The Wall Street Journal” subliniază că în ultimele luni Putin nu a făcut prea multe deplasări oficiale. În plus, în ultimele săptămâni, liderul rus a mers foarte rar şi la Moscova la şedinţele oficiale. 

„Lucrează cu oamenii, cu procese, cu ţara”, a declarat purtătorul său de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a precizat că Putin a preferat să lucreze de acasă pentru că, în timpul deplasării spre Moscova, coloana oficială ar contribui şi mai mult la blocarea traficului capitala Rusiei.

În plus, Peskov a adăugat că preşedintele a făcut o întindere musculară în timpul unui antrenament făcut cu puţin timp înainte de summitul Asia-Pacific din septembrie, găzduit la Vladivostok de ruşi. La acel moment, Putin a fost surpins de camere şchiopătând. Totuşi, întinderea musculară s-a vindecat în câteva zile a ţinut să precizeze Peskov.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite