Preafericitul Chiril, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, a ajuns la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Chiril al Moscovei şi întregii Rusii FOTO: Tudor Iovu
Patriarhul Chiril al Moscovei şi întregii Rusii FOTO: Tudor Iovu

Preafericitului Patriarh Chiril al Moscovei şi Întregii Rusii a ajuns, astăzi, în Republica Moldova, unde se va întâlni şi cu preşedintele Timofti, urmând ca duminică să ajungă la Tiraspol.

Aeronava Preafericitului Chiril a aterizat, duminică dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Patriarhul a fost întâmpinat de Garda de Onoare. Totodată, capul Bisericii Ortodoxe Ruse a fost întâmpinat şi de protestatari.

Potrivit agendei, Patriarhul urmează să aibă o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la Reşedinţa de Stat de pe strada Nicolae Iorga.

La ora 16.00, Patriarhul  Chiril va participa la o ceremonie prilejuită de aniversarea cu numărul 200 de la înfiinţarea Eparhiei de Chişinău. Ceremonia va avea loc la Palatul Naţional „Nicolae Sulac“. După manifestare, la Reşedinţa de Stat, Patriarhul se va întâlni cu fostul premier Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova. Iar la ora 19.00 va vizita Mănăstirea Căpriana, unde va oficia o Litie la mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Duminică, la ora 9.00, Preafericitului Patriarh va oficia Sfânta Liturghie în faţa Catedralei Metropolitane „Naşterea Domnului“ din Chişinău. La serviciul divin vor participa reprezentanţii conducerii de vârf a Republicii Moldova, membrii Guvernului Republicii Moldova, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi Primăriei Chişinău. 

La ora 12.30,, Preafericitului Patriarh Chirill se va întâlni cu premierull Republicii Moldova, Iurie Leancă, la Reşedinţa de Stat, iar la ora 13.00, la Palatul Republicii, va avea loc o recepţie oficială.

La ora 16.00, Patriarhul va pleca la Tiraspol, unde va oficia o slujbă. Luni, Patriarhul se va întâlni, în Piaţa Suvorov, cu locuitorii oraşului Tiraspol. În aceeaşi zi, va vizita Mănăstirea din satul Chiţcani şi cetatea Tighina. Luni, la ora 16.00, Patriarhul va susţine un briefing în sala delegaţiilor oficiale în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău.

Cărţile editate de Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni şi cenzura volumelor româneşti de la Prut

Cum era organizată Biserica Ortodoxă din Ţara Moldovei până la anexarea Basarabiei din anul 1812

Înfiinţarea Mitropoliei Basarabiei în interbelicul românesc

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite