Papa Francisc, viziune despre „și mai multe distrugeri și năpastă pentru omenire”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a oferit duminică cu ocazia slujbei dedicate sărbătorii Măicii Domnului din Guadalupe o viziune sumbră despre viitorul omenirii care, deși greu încercată în prezent, va avea de înfruntat nenorociri și mai mari, relatează Daily Mail.

Papa Francis a ținut o slujbă la bazilica Sfântul Pentru de la Vatican FOTO EPA EFE
Papa Francis a ținut o slujbă la bazilica Sfântul Pentru de la Vatican FOTO EPA EFE

Suveranul Pontif a spus că „sunt vremuri de restriște încărcate cu huruitul războiului, nedreptăți tot mai mai mari, foamete, suferință și sărăcie” și că „sunt semne ce prevestesc și mai multă distrugere și năpaste”.

El a adăugat că, de Crăciun, „iubirea divină a lui Dumnezeu și coborârea sa la noi ne arată că acesta este un timp propice mântuirii, în care Domnul, prin Maica Fecioară, continuă să ni-l ofere pe Fiul său".

Papa a îndemnat credincioșii la Vatican „să ne reunim unii cu alții fără întârziere, să ieșim în întâmpinarea fraților și surorilor noastre care au fost uitați și lepădați de societățile noastre consumeriste și nepăsătoare”.

Suveranul Pontif a ținut duminică o liturghie cu ocazia zilei Maicii Domnului de Guadalupe, pe 9 decembrie, o zi sfântă în Mexic. În 2031, se vor împlini 500 de ani de când Fecioara Maria i s-a arătat tânărului Juan Diego, în Mexic.

Papa Francisc s-a emoționat recent cu ocazia vizitei sale anuale de Crăciun în Piața Spaniolă din Roma, când a vorbit despre războiul din Ucraina.

Vocea i s-a frânt când s-a rugat pentru poporul ucrainean - pentru copiii, bătrânii, mamele și tații care „suferă atât de mult”.

El i-a răspuns ulterior unui jurnalist apreciind că războiul din Ucraina constituie o „suferință enormă. O înfrângere pentru umanitate”.

Papa Francisc a numit războiul din Ucraina „o monstruozitate” și a făcut remarci critice la adresa celor care luptă în Ucraina, comentarii care au nemulțumit Moscova.

Papa și-a manifestat reticența sa obișnuită de a-l numi pe Putin, spunând că în mod limpede Ucraina este victima "martirizată" în război.

El a observat că, deși statul rus a fost cel care a invadat Ucraina, „în general, cei mai cruzi sunt poate cei care sunt din Rusia, dar nu sunt de tradiție rusă, cum ar fi cecenii, buriații și așa mai departe„.

Doi din cinci americani cred că se aproprie sfârșitul lumii

Americanii de toate credințele consideră că omenirea își trăiește ultimele zile, se arată într-un studiu recent, citat de Fox News.

Aproape doi din cinci americani, incluzând atât creștini, cât și persoane neafiliate religios, au răspuns afirmativ atunci când au fost întrebați dacă cred că „trăim sfârșitul omenirii", potrivit unui studiu realizat de Pew, publicat luna trecută.

Studiul a chestionat opiniile americanilor cu privire la Pământ, ecologism și schimbările climatice, dar a avut și o secțiune dedicată convingerilor privind sfârșitul lumii.

58% dintre respondenți au spus că nu cred că se aproprie sfârșitul lumii, dar aproximativ patru din zece, adică 39%, au declarat că sunt de acord cu această afirmație

Cei mai mulți dintre cei care cred că sfârșitul este aproape sunt cei ce se declară creștini - 47% dintre ei sunt de această părere. 14% dintre acești creștini cred că sfârșitul lumii va culmina cu revenirea lui Iisus Hristos și că, până atunci, condițiile pe pământ se vor înrăutăți.

Protestanții de culoare (76%) și evanghelicii (63%) au fost cei mai predispuși să creadă că omenirea își trăiește ultimele zile

Protestanții (31%) și romano-catolicii (27%) au fost mai puțin predispuși să fie de acord cu această afirmație.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite