Cele mai dezgustătoare feluri de mâncare din lume: „delicatese” care îţi întorc stomacul pe dos
0Chiar dacă nouă ni se par scârboase, aceste meniuri sunt tradiţionale în unele ţări din Asia, Africa sau America de Sud. Oamenii de aici consideră că este normal şi chiar sănătos să mănânce insecte, câini, şobolani sau şopârle.
Din cauza lipsei unei surse alternative şi accesibile de proteine, în multe culturi din întreaga lume s-au consumat dintotdeauna animale ciudate, pe care noi am refuza probabil să le mâncăm. Iată câteva exemple.
În Mexic, insectele şi viermii sunt consideraţi o delicatesă, fiind serviţi de obicei alături de taco. Există chiar taco făcut din greieri.
Şi în Europa există o companie care creşte insecte pentru consumul uman, deşi aici nu există o tradiţie a meniurilor cu insecte. La Bruxelles are loc însă un eveniment special, dedicat educării oamenilor în privinţa calităţii nutriţionale a insectelor, care sunt foarte hrănitoare. Cei care participă la întâlnire trebuie să mănânce insecte.
Unii cercetători consideră că oamenii ar trebui să-şi schimbe modul de alimentaţie şi să consume şi insecte, lucru care ar putea eradica foametea la nivel global. Nu doar insectele se numără printre ciudăţeniile culinare ale unor popoare. De exemplu, în Asia de Sud-Est se consumă sânge de porc, iar în China se vinde hamburger cu carne de şarpe, scrie Business Insider.
Şarpele este consumat şi din credinţa că poate vindeca unele boli de piele şi creşte virilitatea bărbaţilor.
Tot în China există cunoscutul şi controversatul festival de cărnii de câine, care are loc anual în Yulin. Activiştii pentru drepturile animalelor vor ca autorităţile să interzică această tradiţie, pe care o consideră barbară.
În estul Chinei se consumă de asemenea ouă tari fierte în urină de copii.
În Arabia Saudită se mănâncă şopârle, care sunt consumate preperate sau crude. Localnicii sunt convinşi că acest meniu le întăreşte trupul şi vindecă de boli.
Iar în Malawi este un lucru firesc să se mănânce şobolani fierţi şi vânduţi pe marginea drumului.
În Peru există tradiţia consumării unei băuturi care conţine broască jupuită. Animalul este pus într-un blender şi mărunţit, băutura fiind vândută mai ales în Piata San Juan de Lurigancho din Lima.
Chiar dacă aceste meniuri ciudate sunt de obicei întâlnite în ţări exotice, unele se regăsesc în Occident. De exemplu, la Cina Anuală a Clubului Exploratorilor, care are loc la hotelul Waldorf Astoria din New York, invitaţii sunt serviţi cu aligatori întregi, bine preparaţi.