Autoritățile din Coreea de Sud au declanșat o campanie de eradicare a ploșnițelor pentru a calma populația panicată

0
Publicat:

Autoritățile sud-coreene fac eforturi pentru a limita infestările cu ploșnițe care au provocat îngrijorare în întreaga țară. Oamenii au luat cu asalt centrle de sănătate publică.

Ploșnițele au speriat populația din Coreea de Sud FOTO arhivă Adevărul
Ploșnițele au speriat populația din Coreea de Sud FOTO arhivă Adevărul

Cel puțin 17 focare au fost raportate în capitala Seul și în orașele Busan și Incheon până la data de 5 noiembrie, potrivit presei locale.

Seulul a pus deoparte 500 de milioane de woni (383.000 de dolari; 310.000 de lire sterline) și a înființat o echipă de intervenție pentru a se ocupa de gândacii de pat.

Insectele hematofage au fost, de asemenea, o sursă recentă de alarmă publică în Franța și în Marea Britanie.

În Coreea de Sud au fost raportate infestări cu insecte de pat în septembrie, la o universitate din orașul Daegu, în sud-vestul țării. Ulterior, au fost semnalate în unități de cazare turistică și într-o saună publică. Unii sud-coreeni au evitat cinematografele și mijloacele de transport în comun de teama gândacilor de pat, potrivit bbc.com.

EDaily News din Coreea de Sud a raportat că o locuitoare din Seul, doamna Choi, în vârstă de 34 de ani, va evita deocamdată să meargă în trenurile de metrou cu scaune din țesătură. De asemenea, doamna Choi a pulverizat pesticide „peste tot" în casa ei de teamă că insectele de pat ar putea „apărea brusc", se arată în raport.

EDaily News a mai relatat că un alt localnic, domnul Seo, a declarat că el și prietena sa vor rămâne acasă pentru moment. Înainte de recenta epidemie, se credea că Coreea de Sud a eradicat gândacii de pat după o campanie de exterminare la nivel național în anii 1960.

Deși gândacii de pat nu transmit boli, mușcăturile lor pot provoca mâncărimi intense. Scărpinarea pentru a ameliora mâncărimea poate provoca răni care pot duce la infecții sau cicatrici.

Coreenii au luat cu asalt centrele de sănătate publică

Se știe, de asemenea, că acești dăunători fără aripi, care se adună adesea în apropierea paturilor sau în crăpături, au un impact emoțional. Cei care trăiesc cu gândaci de pat se pot simți inconfortabil, jenați sau chiar se pot teme să doarmă.

Oamenii din Seul s-au înghesuit la centrele de sănătate publică, cerând să le fie verificate mușcăturile de insecte și cerând sfaturi cu privire la măsurile pe care ar trebui să le ia, potrivit rapoartelor locale.

Guvernul metropolitan din Seul are programată inspectarea a aproximativ 3.200 de facilități publice, inclusiv hoteluri și băi, pentru a evalua condițiile sanitare ale acestora. De asemenea, guvernul se va întâlni cu experți privați pentru a discuta despre cele mai bune practici de control al gândacilor de pat.

Seulul plănuiește să folosească abur fierbinte pentru a dezinfecta scaunele din țesătură de la metroul din oraș în mod regulat și să înlocuiască scaunele din țesătură cu alte materiale, potrivit rapoartelor locale.

Recomandările recente ale autorităților de a utiliza anumite tipuri de pesticide împotriva ploșnițelor au stârnit controverse, deoarece studii recente le-au considerat ineficiente, a relatat cotidianul național sud-coreean JoongAng Daily.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite