10 rude ale liderului politic al Hamas, inclusiv sora lui, ucise într-un bombardament israelian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece membri ai familiei liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, au fost ucişi marţi într-un bombardament israelian împotriva unei tabere de refugiaţi, a anunțat Apărarea Civilă din Fâşia Gaza, potrivit AFP.

Liderul politic al Hamas a pierdut un număr mare de membri ai familiei în Gaza FOTO EPA-EFE
Liderul politic al Hamas a pierdut un număr mare de membri ai familiei în Gaza FOTO EPA-EFE

Zahr Haniyeh, sora liderului mişcării islamiste palestiniene, se află printre cei uciși în acest raid împotriva taberei de refugiaţi Shati, a transmis Mahmoud Bassal, purtătorul de cuvânt al Apărării Civile.

Alte nouă persoane au murit, iar altele sunt rănite, a mai spus el.

Trupurile au fost transportate la spitalul Al-Ahli din Gaza.

„Un număr de martiri se află încă sub dărâmături”, a declarat Bassal pentru AFP. „Avem dificultăţi (să-i găsim) din cauza lipsei de echipamente şi de carburant„, a spus el.

În aprilie, trei fii şi patru nepoţi ai lui Haniyeh, care trăieşte în exil în Qatar, au murit în urma unui bombardament israelian asupra tabărei Shati.

Armata israeliană a confirmat că i-a ucis într-o lovitură aeriană pe trei dintre fiii lui Haniyeh, pe care i-a numit „agenţi militari ai organizaţiei teroriste Hamas”.

Ismail Haniyeh a spus atunci că aproximativ 60 de membri ai familiei sale au fost ucişi de la începutul războiului, pe 7 octombrie.

Cel mai recent bilanţ anunţat de guvernul Hamas este de 37.626 de morţi în Fâşia Gaza, în majoritatea lor civili.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite