Prințul Harry a ajuns singur în Marea Britanie la regele Charles, diagnosticat cu o formă de cancer. Soţia şi copiii au rămas în California FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prințul Harry s-a îmbarcat de urgenţă şi s-a întors în Marea Britanie, imediat ce a aflat că tatăl său, regele Charles al III-lea, a fost diagnosticat cu cancer, informează The Guardian.

Palatul Buckingham a anunțat luni că regele Charles suferă de cancer. În comunicatul de presă se spune doar că diagnosticul a fost descoperit în timpul procedurilor efectuate în cadrul unei operaţii la prostată, fără a se preciza cât de avansată este boala sau unde anume este localizată. S-a accentuat doar că nu are legătură cu prostata.

Imediat după acest comunicat, ducele de Sussex a luat primul avion spre Marea Britanie şi, după un zbor de 11 ore, a fost văzut singur pe Aeroportul Heathrow, de unde a plecat într-un Range Rover negru, cu o escortă de poliție. Soţia sa, Meghan, şi cei doi copii pe care îi au împreună au rămas în California.

Următoarea lui destinaţia a fost reședința londoneză a regelui și a reginei, Clarence House, unde regele se odihnește după operaţia de prostată.

După o scurtă reuniune, regele Charles și Camilla au plecat spre Palatul Buckingham. Pe parcursul scurtului traseu, regele le-a făcut cu mâna celor care îi urau sănătate. Aproximativ 10 minute mai târziu, un elicopter a fost văzut decolând din incinta palatului și aterizând apoi pe proprietatea Sandringham, din Norfolk.

Harry a apărut ultima dată alături de soții Windsor la încoronarea regelui și a plecat imediat după ceremonie pentru a zbura acasă pentru cea de-a patra aniversare a fiului său, Prințul Archie.

Vizita fulger a prinţului Harry a stârnit deja speculații cu privire la posibilitatea unei reconcilieri cu fratele său, William. Legăturile dintre ei s-au rupt după acuzațiile lui Harry la adresa familiei sale într-un interviu pentru Oprah și, în lunile de după moartea reginei Elisabeta a II-a, într-un documentar de pe Netflix și în cartea sa de memorii, intitulată „Rezerva”.

Potrivit lui Harry, Charles și-a implorat fiii în timpul unei întâlniri tensionate, după înmormântarea ducelui de Edinburgh: „Vă rog, băieți. Nu faceți din ultimii mei ani de viață o nenorocire”.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, care și-a amânat momentan toate îndatoririle publice, a început deja să primească îngrijiri medicale în regim ambulatoriu, sub supravegherea echipei sale de medici specialiști. O sursă de la palat a declarat pentru Telegraph: „Este în forma sa obișnuită, bună din toate punctele de vedere, doar puțin frustrat că starea sa a afectat nu doar planurile sale, ci a avut impact şi asupra altora”.

Urări de bine au fost trimise regelui de către Camera Lorzilor. În deschiderea sesiunii de marți din Camera Superioară, Lord McFall of Alcluith a declarat: „Știu că tuturor ne-a părut rău să auzim vestea despre boala Majestății Sale Regele. Sunt sigur că gândurile întregii Camere sunt alături de rege și de familia sa și așteptăm cu nerăbdare revenirea deplină a majestății sale la îndatoririle publice în timp util”.

Fostul secretar de presă al reginei, Charles Anson, a declarat pentru BBC Breakfast că regele consideră că „afecțiunea pe care o are și tratamentul pentru aceasta ar trebui să fie cunoscute în termeni generali”, din simțul datoriei publice, dar că oamenii nu ar trebui să se aștepte la „buletine zilnice”. El a adăugat: „Activitatea țării și rolul constituțional al monarhului continuă în ritm normal”, cu alți membri ai familiei capabili să intervină atunci când este nevoie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite