O navă cu 700 de imigranţi la bord s-a scufundat în Marea Mediterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele de salvare au recuperat 100 de imigranţi
Echipele de salvare au recuperat 100 de imigranţi

O navă care transporta peste 700 de imigranţi clandestini s-a scufundat, miercuri, în sudul Mării Mediterane, în largul Libiei, afirmă surse citate de presa italiană. O operaţiune majoră de salvare este în curs de desfăşurare în largul Libiei.

Accidentul a avut loc la 45 de kilometri nord de oraşul libian Zuwara, situat pe litoralul libian. Potrivit Gărzii de coastă italiene, ambarcaţiunea a lansat un apel SOS în cursul dimineţii şi apoi a naufragiat tocmai la momentul sosirii primelor nave de salvare. 

La bordul navei se aflau peste 700 de imigranţi, 100 au fost salvaţi, dar mulţi sunt încă în apă. Ambarcaţiunea de salvare Dignity a asociaţiei Medici fără Frontiere (MSF) se află în zona naufragiului pentru a oferi asistenţă, împreună cu alte trei vase, relatează Times of Malta. Potrivit postului SkyNews24, în operaţiunea de salvare sunt implicate nave irlandeze şi italiene.

Cel puţin 200 de oameni au murit în urma scufundării pescadorului care transporta imigranţi în sudul Mării Mediterane, anunţă Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), potrivit Wall Street Journal.

"Mă tem că bilanţul va fi de aproximativ 200 de morţi", a declarat Flavio Di Giacomo, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale pentru Migraţie.

Este probabil cel mai mare incident în care este implicată o singură ambarcaţiune de la cel în care în jur de 800 de imigranţi s-au înecat în largul Lampedusa în aprilie.

Incidentul în cauză a declanşat un efort major al UE pentru intensificarea operaţiunilor de salvare din apropierea Libiei, notează DPA.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite