Cel puţin cinci morţi şi 16 răniţi într-un atac aerian rus asupra Harkov. „Nu erau soldaţi aici”

0
Publicat:

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 16 au fost rănite duminică, într-o zonă de recreere din afara oraşului Harkov, în urma unor lovituri aeriene ruse, potrivit oficialilor locali, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Regiunea Harkov a fost vizată constant, în ultimele săptămâni, de atacuri rusești. FOTO EPA EFE
Regiunea Harkov a fost vizată constant, în ultimele săptămâni, de atacuri rusești. FOTO EPA EFE

Orimarul din Harkov, Igor Terehov, a anunțat bilanţul morţilor şi răniţilor.

„Exploziile auzite la Harkov în jurul prânzului s-au produs într-o suburbie din apropiere. Două rachete ruse au lovit un centru de recreere unde oamenii se relaxau, ucigând cinci persoane şi rănind alte 16”, a afirmat acesta pe reţeaua de mesagerie Telegram.

Corespondenţii Reuters au văzut zona de recreere distrusă după ce salvatorii de la faţa locului spun că a fost o explozie puternică, urmată de o a doua 15-20 de minute mai târziu.

O femeie de 69 de ani care trăia în apropiere de complex a povestit că soțul său a murit ucis în explozie.

Femeia era acasă când a avut loc atacul. Ea le-a spus plângând ziariştilor că soţul ei era lângă apă, arătând zona unde acum se mai află doar un crater, dărâmături şi cadavre.

„Este foarte dureros să-mi pierd casa, soţul, tot ce am pe lume. Ei (ruşii) sunt animale, de ce trebuie să omoare oameni?", a mai spus ea.

„Nu erau soldaţi aici”

Oraşul Harkov și regiunea cu acelaşi nume au fost vizate constant, în ultimele săptămâni, de atacuri cu rachete ruseşti şi bombe ghidate, în contextul în care trupele ruse au lansat o ofensivă în nord-estul regiunii.

„Nu erau soldaţi aici. Era duminică, oamenii au venit aici pentru a se odihni, copii urmau să fie aici, femei însărcinate, odihnindu-se, încercând să trăiască normal”, a declarat Yaroslav Trofimko, inspector de poliţie la poliţia locală.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite