Trei suplimente care îți pot menține pielea fermă, conform specialiștilor

0
Publicat:

Stresul, poluarea, fumatul sau expunerea excesivă la soare afectează în timp pielea. Dacă vrei să ai o piele fermă, iată cum să o păstrezi în această stare pe măsură ce îmbătrânești, conform NY Post. 

Pielea este cel mai mare organ al corpului. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Pielea este cel mai mare organ al corpului. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Nutriționistul holistic Jennifer Hanway a împărtășit cele trei substanțe nutritive pentru o piele fermă, recomandate persoanelor de 30 de ani și peste. 

Aminoacizi 

Hanway a explicat pentru MindBodyGreen că producția de colagen scade în apropierea vârstei de 30 de ani. Colagenul asigură structura pielii, a mușchilor, a oaselor și a țesutului conjunctiv. 

Oamenii pot stimula producția de colagen asigurându-se că își procură o cantitate suficientă de aminoacizi, elementele constitutive ale proteinelor. 

Acum, din păcate, organismul nostru nu prioritizează pielea ca fiind un organ esențial - spre deosebire de creier, inimă sau plămâni. Așadar, dacă mâncăm doar proteine în cantități mici sau chiar suficiente, organismul nu va putea să ofere acei aminoacizi suplimentari pielii, părului sau unghiilor noastre pentru a le menține un aspect sănătos", a precizat Hanway. 

Hanway recomandă consumul a 1-2 grame de proteine per kilogram de greutate corporală. 

Pentru majoritatea femeilor, 100 până la 120 de grame este un punct de plecare foarte bun”, a spus Hanway. 

Omega-3 

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, bariera protectoare a pielii scade - factorii de stres interni, cum ar fi inflamația și lipsa de nutrienți, pot afecta pielea, la fel ca și factorii externi, cum ar fi expunerea la soare și poluarea. 

Consumul de alimente bogate în nutrienți este un aspect important pe care îl puteți face pentru a ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire”, a declarat chirurgul plastic holistic dr. Anthony Youn pentru MindBodyGreen. 

Marius Morariu - un nutriționist holistic devenit co-fondator al Tracie Martyn, un spa din New York cunoscut pentru tratamentele faciale îndrăgite de celebrități - subliniază, de asemenea, importanța consumului de acizi grași omega-3, care se găsesc în anumiți pești, în unele uleiuri vegetale și în nuci, pentru a combate inflamația. 

„Puternicii acizi grași omega-3 nu numai că aduc beneficii pielii, ci și creierului. Multă lume se teme de grăsimi, dar acestea sunt foarte importante și foarte bune pentru tine", a declarat Morariu pentru NY Post luna trecută. 

Coenzima Q10 

Coenzima Q10, un antioxidant pe care organismul îl produce în mod natural, susține dezvoltarea și menținerea celulelor. 

Acesta protejează fibroblastele, celulele care produc colagenul și fibrele elastice care contribuie la aspectul tânăr al pielii. 

S-a demonstrat că administrarea de CoQ10 diminuează ridurile.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite