Secrete antiîmbătrânire: mănâncă un măr pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polifenolul din mere este cu siguranţă un antioxidant care luptă 
împotriva radicalilor liberi, cei care grăbesc procesul de îmbătrânire FOTO Shutterstock
Polifenolul din mere este cu siguranţă un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi, cei care grăbesc procesul de îmbătrânire FOTO Shutterstock

Un măr pe zi ţine nu numai doctorul departe, ci încetineşte şi procesul de îmbătrânire, datorită polifenolilor, antioxidanţi care luptă împotriva îmbătrânirii pielii.

În timp ce nutriţioniştii recomandă ca merele să facă parte din dieta zilnică, pentru că sunt bogate în vitamine, fibre şi antioxidanţi, noua cercetare, în care ele sunt numite„fântâna tinereţii“, nu este reală chiar sută la sută. Asta pentru că studiul a fost făcut pe musculiţele de fructe, aşa că rezultatele nu pot fi valabile în totalitate la oameni.

Pe de cealaltă parte, polifenolul din mere este cu siguranţă un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi, cei care grăbesc procesul de îmbătrânire. Dar pe lângă mere există şi alte modalităţi prin care putem încetini îmbătrânirea.

Morcovii sunt bogaţi în carotenoizi. S-a constatat că oamenii care au o dietă cu un nivel ridicat de carotenoide pot trăi mai mult.

Vitamina E, vitamina C şi seleniul reprezintă antioxidanţii care ar putea ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire. Vitamina E se găseşte în uleiurile vegetale, în uleiul de germeni de grâu şi în seminţele de floarea soarelui. Vitamina C poate fi obţinută din roşii, căpşuni şi, bineînţeles, din fructele citrice. Cerealele integrale şi fructele de mare sunt bogate în seleniu.

Mănâncă alimente bogate în fibre pentru a ajuta la reducerea nivelului ridicat de colesterol, a diabetului, constipaţiei sau a diverticulitei.

Pune-ţi corpul în mişcare. Şi exerciţiile viguroase, de cel puţin trei ori pe săptămână pot ajuta organismul să reziste mai mult.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite