Metoda care îți accelerează metabolismul, inventată de consilierul pe nutriție al fostului președinte Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ian K. Smith, cunoscutul medic și prezentator TV american, a introdus metoda 2-2-2 pentru stimularea metabolismului în cartea sa, „Met Flex Diet - Burn Better Fuel, Burn More Fat”. Acest program ne poate ajuta să slăbim până la 20 de kilograme în șase săptămâni, accentul fiind pus pe arderea grăsimilor.

Dieta cu care slabești sănătos  FOTO freepik
Dieta cu care slabești sănătos FOTO freepik

Într-un videoclip devenit viral în social-media, dr. Ian împărtășește secretul metodei de slăbit 2-2-2, un program revoluționar conceput pentru a vă spori rata metabolică.

Flexibilitatea metabolică este crucială, deoarece organismul unor persoane arde ușor carbohidrații, dar se luptă cu grăsimile, în timp ce altele excelează la arderea grăsimilor, dar se descurcă mai greu cu carbohidrații. Pentru a obține cu adevărat o pierdere în greutate eficientă, atât carbohidrații, cât și grăsimile trebuie să fie arse eficient de către organismul fiecăruia. Dar, uneori, metabolismul nostru se blochează și aici intervine programul de 6 săptămâni 2-2-2 al doctorului american.

Programul promite să slăbim sănătos

Acest program oferă o soluție pentru a vă debloca metabolismul prin încorporarea de macronutrienți echilibrați pentru energie, împreună cu postul intermitent. Cartea doctorului Ian „The Met Flex Diet” oferă un plan zilnic de mese cu opțiuni personalizabile, toate acestea fiind nu doar delicioase, ci și accesibile financiar. Beneficiile se extind dincolo de scăderea în masa de grăsime corporală și includ reducerea tensiunii arteriale și niveluri mai sănătoase ale colesterolului din sânge și ale insulinei, scrie Pinkvilla.

Metoda presupune un plan desfășurat pe parcusul a șase săptămâni, împărțită în două faze.

Primele două săptămâni se concentrează pe consumul a două mese zilnice pline de carbohidrați și proteine, inclusiv opțiuni precum paste, omletă și șuncă. În această perioadă, corpul învață cum să ardă eficient carbohidrații.

În cea de-a doua fază, care se întinde pe patru săptămâni, alternezi între încărcarea cu carbohidrați și o dietă ketogenică. Această parte a programului introduce feluri de mâncare bogate în grăsimi, precum somonul și fripturi cu fasole verde.

Dieta 2-2-2 nu este o dietă care să se bazeze pe restricții, ci este vorba de a mânca inteligent. Această dietă se adresează în special persoanelor de 30 și 40 de ani care vor să dea jos câteva kilograme și care au un metabolism lent.

Postul și mișcarea fizică sunt esențiale

Dacă vă treziți la ora 8.00, nu mâncați până cel puțin la ora 10.00. Asta determină o perioadă de post de 12 ore, de la 10.00 seara la 10.00 dimineața. Această fereastră de 12 ore este excelentă pentru arderea grăsimilor.

Pe lângă regimul alimentar adecvat, metoda 2-2-2 implică, de asemenea, antrenamente adecvate.

Dr. Smith recomandă efectuarea a două exerciții fizice: Sumo-Squat și ridicarea genuchilor la piept, cu intervale de intensitate ridicată pe care le puteți face pentru a pierde greutatea corporală în mod eficient. Aceste exerciții nu au nevoie de echipamente sofisticate și pot fi făcute acasă.

Pentru monitorizarea rezultatelor, sfatul doctorului Smith este să nu vă cântăriți în fiecare zi, cântăriți-vă o dată pe săptămână, folosind același cântar, în același loc, la aceeași oră și purtând aceleași haine pentru rezultate mai precise.

Dr. Ian, celebru pentru că a găzduit emisiunile „The Doctors” și „HealthWatch”, a mai scris numeroase alte cărți despre sănătate și pierderea în greutate, ceea ce îl face un expert de încredere. În 2010, a fost ales să facă parte din Consiliul Președintelui Obama pentru sport, fitness și nutriție.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite