La ce se uită de fapt musafirii când vor să știe cât de curată este casa gazdelor. „Așa ne-am despărțit eu și fosta logodnică după ce i-am vizitat părinții“

0
Publicat:

Cum evaluează oaspeții locuințele pe care le vizitează? Unii își fac, probabil, prima impresie în funcție de cum arată ferestrele, podelele și covoarele, în timp ce alții se uită la cât de ordonată este gazda. Dar sunt și detalii ceva mai subtile pe care musafirii le analizează în mod critic.

Câteva aspecte legate de curățenie impresionează mai mult decât ai crede oaspeții. FOTO Shutterstock
Câteva aspecte legate de curățenie impresionează mai mult decât ai crede oaspeții. FOTO Shutterstock

Yahoo Life a adunat câteva dintre răspunsurile la întrebarea „Care este detaliul (lucrul mărunt) dintr-o casă care te face să te gândești: <<Oh, acești oameni sunt foarte curați?>>” lansată pe platforma Reddit de u/Ok_Emergency455, dar și câteva sfaturi de la utilizatori pentru cei care vor să-și impresioneze cu adevărat oaspeții.

1. „Curățați plintele și balamalele scaunelor de toaletă (...). Întotdeauna observ dacă suporturile care țin prosoapele și hârtia igienică de perete sunt prăfuite”, a mărturisit un utilizator Reddit.

2. Tot toaleta și zona din jurul ei au fost indicate și de un alt utilizator „Știu că e o nebunie că mă uit la asta, dar dacă zona aia mică și ciudată de pe toaletă e curată (...), sunt niște oameni curați”, a scris un altul.

Un alt utilizator a mărturisit că se uită inclusiv la capacele șuruburilor de la toaletă.

3. Altcineva a spus că își dă seama că o casă este curată când „nu simt miros de animale de companie, deși le văd - sunt mereu impresionată, având în vedere că știu cât efort este nevoie pentru ca în casa mea să nu miroasă ca și cum am avea animale de companie”.

4. O altă persoană a indicat ca detaliu important capacele gurilor de aerisire și „de asemenea, paletele ventilatoarelor de tavan”.

5. „Curăță cuptorul cu microunde!", este un alt sfat venit după lansarea aceleiași întrebări.

Iată și cum:

O parte apă, o parte oțet într-un bol rezistent la microunde. Se pune la cuptorul cu microunde timp de cinci minute. Lăsați să mai stea încă două minute. Scoateți bolul și ștergeți cu ușurință”, recomandă -u/snakeskin1982.

6. O altă persoană spune că apreciază locuința unor gazde „când e curat sub robinetele lor. În special în casele care folosesc apă de fântână sau apă dură. Robinetele mele au practic depuneri fosilizate de apă de fântână în ciuda găleților de oțet, așa că atunci când le văd curate, mă apucă invidia curățeniei și îl admir pe proprietar” (u/WassupSassySquatc).

7. Altcineva spune că este important ca gazda să aibă un burete curat în bucătărie: „Urăsc când văd un burete murdar și urât cu care să curăț vasele”.

8. O altă persoană mărturisește că admiră locuințele în care nu este permisă intrarea cu pantofi în casă.

9. Prezența la duș a dispozitivelor pentru curățat ferestrele e un alt aspect indicat ca răspuns.

10. „99% dintre frigidere sunt prăfuite în partea de sus. În acea diferență de 1% sunt oameni înfricoșător de curați” este de părere utilizatorul u/bluecollarclassicist.

11. Mânerele curate ale frigiderului și ale cuptorului și interiorul frigiderului sunt indicii importante pentru altcineva.

12. Un alt utilizator spune că își face o idee după cum arată partea de sus a ramei de tablouri.

„Verific dacă acel mic raft este 100% curat de praf. Dacă nu, scot un geamăt extrem de puternic, plec dezgustată și îl scot pe acel nenorocit murdar din viața mea pentru totdeauna. Așa ne-am despărțit eu și fosta mea logodnică după ce i-am vizitat părinții ei murdari”- a mărturisit u/Kellaras.

13. Altcineva apreciază dacă „întrerupătoarele de lumină și pereții din jurul lor sunt curați. De asemenea, mânerele ușilor și ușile în sine. Le curăț în fiecare săptămână în casa mea - mă dezgustă când sunt murdare!”.

14. Chiuveta din bucătărie și pereții care o înconjoară sunt indicii bune pentru un alt utilizator: „O mulțime de murdărie se poate acumula acolo și pe marginea din jurul robinetului”.

15. „Curățați jaluzelele. Sunt atât de greu de curățat”, spune altcineva care mărturisește că se arată impresionat de jaluzele imaculate.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite