La ce oră este indicat să îți bei cafeaua. Recomandările specialiștilor

0
Publicat:

Cafeaua este băutura cea mai consumată de către oameni, însă aceasta nu este recomandată să fie băută la orice oră a zilei.

Cafeaua nu trebuie băută imediat după ce te trezești, recomandă specialiștii FOTO Shutterstock
Cafeaua nu trebuie băută imediat după ce te trezești, recomandă specialiștii FOTO Shutterstock

Experții consideră că cel mai bun moment pentru a bea cafeaua este între 9.30 și 11.00 dimineața, conform alephnews.ro.

Studiile arată că hormonul stresului, cortizolul, atinge niveluri ridicate atunci când ne trezim, așa că o cafea luată mai devreme îl stimulează și mai mult și ne face să ne simțim mai agitați.

Amanda Maucere, nutriționist sportiv din Florida (SUA), a declarat pentru site-ul de sănătate „Well and Good“: „Deși nu s-au făcut prea multe cercetări la om cu privire la interacțiunea dintre cafea, cortizol și ritmul circadian, știm destule despre fiecare în parte pentru a sugera că a aștepta puțin înainte de a bea prima ceașcă de cafea de dimineață este o idee bună”. Potrivit acesteia, cafeaua este dăunătoare în perioadele de stres.

În schimb, consumul de cafea cu o jumătate de oră înainte de a face exerciții fizice este cel mai bun moment pentru a obține rezultate bune de la adrenalină, conform unei analize a zeci de studii realizate de Societatea Internațională de Nutriție Sportivă cu sediul în SUA.

Trebuie să se evite consumul de cafea cu șase sau chiar opt ore înainte de somn

Oamenii ar trebui să evite consumul de cafea cu șase ore înainte de culcare, potrivit US Food and Drug Administration (FDA), deoarece cofeina blochează receptorii pentru hormonul adenozină și melatonină, ceea ce poate face ca somnul să fie mai dificil.

Mai mult decât atât, dr. Dierdre Conroy, expert în somn de la Universitatea Michigan, recomandă să nu mai bei cafea cu opt ore înainte de culcare: „Oamenii au sensibilități foarte diferite la cofeină, iar persoanele care consumă cofeină mai des ar putea răspunde diferit față de cele care nu o beau deloc. Dar, în general, ghidul nostru este că, cu opt ore înainte de a merge la culcare, ar trebui să eliminați toate produsele cu cofeină”.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite